Elodázta a döntést a döntetlen

<p>Nagymegyer/Nyékvárkony. Ezernyolcszáz szempár látta az év meccsét a nagymegyeri focipályán. Egy-egy gól esett mindkét oldalon, így a záróforduló előtt nem változott a helyzet a táblázaton a IV. liga délkeleti csoportjában: három ponttal vezet a helyi Thermál a Šurany és vasárnapi ellenfele, a nyékvárkonyi tizenegy előtt (utóbbi két csapat azonos pontszám esetén a záróforduló után helyet cserélhet, mert a bajnokság végén az egymás elleni mérleg számít).</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Mindkét csapat győzelemre játszott, de végül a döntetlennel is elégedettek voltak, mert tovább élteti mindkét tábor esélyeit. „Teljesült az álmom. Mikor elvállaltam a klubvezetést, azt kívántam magamnak, hogy egyszer ezer ember jöjjön ki a hazai mérkőzésünkre. Ezt most jócskán túlszárnyaltuk, hiszen akár ezernyolcszáz néző is lehetett a pálya körül. És volt mit nézniük, a csallóközi rangadó sok ligás meccsnek megütötte a színvonalát – meséli Tarcsi Imre nagymegyeri klubelnök, majd kitér a mérkőzésre, amely a IV. ligában szokatlanul nagy nézősereget vonzott a stadionba. – Mindkét csapat jól felkészült, elejétől kezdve érezni lehetett, hogy nyerni akar. Gyors gólt kaptunk, amit egy védelmi hiba előzött meg, aztán Csápai egyenlített. Volt két hasonló lökete, a második utat talált a hálóba. Aztán óvatos játék alakult ki a döntetlen ízű mérkőzésen. Az utolsó pillanatokban még volt egy gólszerzési lehetőségünk, de az égiek nem úgy akarták, hogy hasznot húzhassunk a kapu előtti kavarodásból. Végeredményben elégedettek vagyunk a döntetlennel is. Vasárnap az újlótiakat fogadjuk, ellenük akarjuk végleg bebiztosítani elsőségünket. S akkor egyhetes késéssel ugyan, de felkerülhet a pont az i betűre. Szurkolunk a nyékvárkonyiaknak, hogy sikerüljön nyerniük, és övék legyen a második hely.”

Gróf Sándor nyékvárkonyi klubelnök tömören fogalmaz: „A második félidőre leült a játék, elfáradt a két csapat. Egy-egy jól eltalált lövés nyomán igazságos döntetlen született – sorolja meglátásait. – Versenyben maradtunk, utolsó mérkőzésünket Volkovcében meg kell nyerni. Nem hiszem, hogy a nagymegyeriek kiengedik kezükből az elsőséget, mi a zárófordulóban a második helyért hajtunk.”

Tinik és három ország élvonalát megjárt tapasztalt játékosok is pályára léptek a két tizenegyben: a hazaiban utóbbiak közül Lérant Péter, Gőgh Árpád vagy a magyarországi Ferenczi István, a nyékvárkonyiban Borbély Balázs, Pinte Attila és Németh Krisztián, aki egyben játékosedzőként erősítette a vendégek védelmét. „Nagy siker, amit elértünk, hiszen a táblázat 12. helyéről tornáztuk fel magunkat az élmezőnybe, s még mindig versenyben vagyunk az elsőségért – mondta Németh Krisztián, aki a vendégek védelmének tengelyében végigjátszotta a mérkőzést. – Vasárnap mindent megtett a csapat a sikerért, és elrontottuk a nagy esélyesnek az ünneplést. Nyerni szerettünk volna, ezért játszottunk támadófelfogásban, de sajnos csak egy gólra futotta. A védekezéssel elégedett vagyok, Csápai gyönyörű góllal egyenlített. Nagy iskola volt a bajnoki öt 19 éves játékosomnak, Zvoncsárnak, Egrinek, Kubíknak, Tóthnak és Bódisnak. Velük együtt Volkovcéra is győzni megyünk.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?