Elnök nélkül az Inter Bratislava

Pozsony. Hol vannak már azok az idők, amikor a Slovan, majd az Inter egyértelműen uralta a bajnokságot... A sárga-feketék most nincsenek olyan helyzetben, hogy beleszólhassanak az elsőség kérdésébe, az égszínkékek viszont bizakodnak. Már két éve...

INTER

Minden jó, ha rossz a kezdet? ĺgy is utalhatnánk a csapat helyzetére a bajnoki szezon kezdete kezdetén. Nem elég, hogy hihetetlenül meggyengült a keret (több meghatározó játékos távozott, élen a válogatott Dzúrikkal és Kratochvíllal, helyettük ismeretlen, 19-20-22 éves „suhancok” jöttek az ifisták közül, másokat hazahívtak „vendégségből”), szerdán este – nem egészen két nappal a sárga-feketék első bajnokija előtt – lemondott a klubelnök František Šulka (ideiglenesen Jaroslav Linkeš a „prezident”). Ezt bombameglepetésként jelentette be a tegnapi sajtótájékoztató bevezetőjeként Peter Ďateľ, az AŠK Inter Slovnaft elnöke. Állítólag személyes okok vezérelték a futballegyesület első emberének a távozását. A bennfentesek azonban tudni vélik, hogy már korábban többen bírálták az exelnök futballdiplomáciáját. Szemére vetve például, hogy Németh Szilárdért még egy koronát sem látott a klub, most itt van a Czinege körüli huzavona (Megy Grazba? Nem megy? Kapnak érte pénzt?), s azt is neki tulajdonítják, hogy könnyű szívvel elengedte a tapasztalt játékosokat, de az átigazolási politikája csődöt mondott. Ezért áll most ott az Inter, ahol áll. De hát ez még csak a kezdet, minden jóra fordulhat.

Annál is inkább, mert egy tapasztalt edző, Pecze Károly irányítja majd a csikócsapatot, olyan tréner, aki szereti a kihívásokat, nem kis gyakorlata van új együttes formálásában. Tehát nemzedékváltás zajlik az Interben, módosultak a célok és a távlatok. „Nagyon igényes munka vár ránk, nehéz helyzetben vagyunk, ezért remélem, hogy a csapattal és a szakmai stábbal szemben türelmesek lesznek a vezetők és a nézők is” – mondta az 56 esztendős világjárt szakvezető, aki szerint a nyári felkészülés alatt inkább ismerkedési napokat tartottak, mintsem komoly és kemény gyakorlásokat.

A 61 milliós költségvetéssel működő klub vezetői tudatában vannak, hogy a fiatalítás, az új játékstílus kialakítása időigényes, de azért elvárják, hogy a csapat az első hat között tanyázzon. Pecze: „Optimista vagyok. Azt hiszem, ezzel nem lesz gond.” (t. v.)

SLOVAN

„Kiváló játékosokból áll a keret, olyanokból, akik előtt nagy jövő áll” – kezdte mondókáját az újságírók előtt a csapat új edzője, Dušan Radolský, akit a sikertelen tavalyi bajnoki év után azzal a céllal szerződtettek szinte az utolsó pillanatban, hogy visszavezesse a csapatot a bajnokság szűkebb élmezőnyébe. Ehhez minden segítséget megkap a sikerre már nagyon vágyó vezetőktől. Tavaly és tavalyelőtt is nagy terveket szövögettek, aztán meglehetősen csúfos dolgok történtek a klub háza táján: fejetlen játékosvásárlás, radikális edzőcserék, zűrzavar. Most állítólag már megnyugodtak a kedélyek.

A csapatból senki sem távozott (Vittek még kacérkodik a Genkkel, a belgáktól függ leigazolása, 50 százalék az esélye, hogy megveszik), viszont négy új játékossal erősödött: az eperjesi kapus Trančíkkal, a válogatott Dzúrikkal, Polgárral (ŠKP Devín) és Eperjesről visszatért az Oroszország felé is kacsingató Šlahor. Radolský: „Sok mindent megmutattak az edzőmeccsek, a fiúk szorgalmasak és ambíciózusak voltak, ezért remélem, hogy a tréningeken gyakorolt és az előkészületi mérkőzéseken praktizált offenzív játékfelfogást a ligában is sikerrel fogjuk tudni alkalmazni.”

Roman Dubeň, a Slovan vezérigazgatója szerint elsősorban stabilizálni kell a keretet, s utána jöhetnek az eredmények: „Nincs értelme minimális célokat emlegetni, ott akarunk lenni a bajnoki címért folyó versenyben. Joggal türelmetlen szurkolóink már nagyon várják, hogy olyan csapat alakuljon, amely szépen és eredményesen futballozik, amely kijut a nemzetközi porondra. Ha bajnoki címet szereznénk, az csodálatos lenne...”

Hát igen. Talán ezt próbálja elősegíteni az úgynevezett öltözői játékostanács, melynek tagja a csapatkapitány Pecko, N. Hrnčár és Dzúrik (a két helyettes), Meszároš és Vittek. Ők öten hivatottak konzultálni az edzőkkel a problémákat. Hiába no, a futballba is betört a demokrácia... (t. v.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?