Éllovashoz méltatlanul

Pozsony. Hiába játszott aktívan, agilisan, a labdát ellenfelénél csaknem kétszer többet birtokló sárga-fekete együttes, a játékosságban sokkal gyengébb Slovan nyerte a 78. pozsonyi rangadót.

Obžera (balról) lőtte a Slovan első góljátTASR-felvételPozsony. Hiába játszott aktívan, agilisan, a labdát ellenfelénél csaknem kétszer többet birtokló sárga-fekete együttes, a játékosságban sokkal gyengébb Slovan nyerte a 78. pozsonyi rangadót. Obžera elfutásával kezdődött a meccs, jobb szélen erőszakosan átverekedte magát egy védőn, s Hýll csak nehézségek árán ütötte szögletre a lövését. A Slovan részéről sokáig ez volt minden, mert az Inter átvette a meccs irányítását, mozgékony, sokat futó játékosai gyors kombinációkkal igyekeztek Prole kapuja felé. Sokszor nem értek oda, az égszínkékek ugyanis taktikai szabálytalanságokkal igyekeztek széttördelni a játékot (Homoláč, Polgár, Vomáčka), mondván, ha már mi nem nagyon tudunk futballozni, nem hagyjuk az ellenfelet sem. Vidlák cseh játékvezető tolerálta ezeket a belemenéseket. Aztán mégiscsak odaértek: Čech ívelt szabadrúgását Halenár lefejelte, Holomáč rosszul szabadított fel, és Drobňák közelről megszerezte az első gólt. Továbbra is a hazaiak irányították a meccset, a Slovan statikusan futballozott, szinte semmilyen mezőnyjátékot nem mutatott, csak ívelgette előre a labdát a két gyors csatár, Šlahor és Obžera felé. A 22. percben sikerrel: Obžera két határozatlanul támadó hátvéd között betört a tizenhatosra és egyenlített. Zavarodottan védekezett az Inter, meglátszott, hogy hiányzott a csapatból a tapasztalt Kunzo és Opršal. A 28. perc is ezt bizonyította: szögletrúgást követően egy kapu előtti kavarodás után Dzúrik talált a hálóba. Nem hagyták ennyiben a vendéglátók, rövidpasszos játékkal, gyors kombinációkkal mentek előre, s a 29. percben egy szép labdaváltás után a kemény belépéseiről ismert Homoláč nyilvánvalóan elakasztotta kapura törő Drobňákat, de a bíró 11-es helyett sárga lapot mutatott – Drobňáknak. Csak ő tudja, miért. Talán mert a lendületes csatár nem esett el rögtön, csak három méterrel a tett színhelyétől. Egyébként is a bíró mintha jobban szerette volna a Slovant, amely érdemtelenül, listavezetőhöz méltatlan játékkal szerzett három pontot. A 2. félidőben tulajdonképpen csak védekezett, majd az utolsó percben, talán az első és egyben utolsó támadását követően Hýll bevédte Šesták löketét. (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?