Elhunyt Gianluca Vialli, az olaszok legendás futballistája

Gianluca Vialli

Ötvennyolc éves korában elhunyt Gianluca Vialli, az olaszok legendás futballistája.

Az 59-szeres válogatott támadót először 2017-ben diagnosztizálták hasnyálmirigyrákkal, egy évvel később gyógyultnak nyilvánították, tavaly azonban bejelentette, hogy a kór ismét megtámadta a szervezetét.

Vialli decemberben került kórházba Londonban, ott hunyt el pénteken.

A nyolcvanas évek közepén Vialli a Sampdoria játékosaként lett világszerte ismert futballista, Kupagyőztesek Európa Kupáját nyert, Bajnokcsapatok Európa Kupája-döntőt játszott a genovai csapattal. Ezt követően a Juventusban futballozott, a torinóiakkal az 1995/96-os szezonban felért a csúcsra a Bajnokok Ligája-serleg elhódításával. Karrierjét a Premier League-ben szereplő Chelsea-ben fejezte be.

Később edzőként is irányította a londoniakat, tavaly az Európa-bajnokságon az aranyérmes olasz válogatottnál volt korábbi sampdoriás csapattársa, Roberto Mancini szövetségi kaptány segítője, decemberben azonban megromlott egészségi állapota miatt távozott a posztjáról.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?