EKL: Csoportmásodikként továbbjutott a Fradi

fradi

1:1-es döntetlent játszott a Ferencváros labdarúgócsapata a Fiorentina ellen az EKL csoportkörének utolsó fordulójában, ezzel a már korábban továbbjutott olaszok mellett amzöld-fehérek is folytatják szereplésüket a sorozatban tavasszal.

Firenzei szurkolóból érkezett jó pár, akik először a csapatok bemutatásakor hallattak magukról. Az olasz névsorolvasást hangos sikítással fogadták, amire kis füttyszó volt a válasz ferencvárosi részről. Utóbbiak a fényshow és a Fradi-induló idején aktivizálták igazán magukat, majd hatalmas élőképet varázsoltak a B közép lelátójára: az alvilág tüzei előbb csak kirajzolódtak, aztán néhány görögtűzzel valóságossá is váltak. Az óriásmolinón pedig a "Kezdődik a pokoli színjáték!" felirat díszelget, s az a pillanat, amikor egy fradista harcos épp győzelmet arat lila riválisa felett (a félreértések elkerülése érdekében utóbbi összetört pajzsára a Fiorentina címere is felkerült).

A hangpárbaj az első percektől igen komolynak bizonyult: a ferencvárosiak olasz rigmussal is készültek a vendégdrukkerek "üdvözlésére", akik szép létszámukhoz képest is valószerűtlenül nagy hangerővel skandálták, hogy Fi-ren-ze.

Maga a meccs békésen csordogált egészen a 9. percig, amikor Dibusznak kellett nagyot védenie. A folytatásban is a firenzeiek percei következtek, ettől függetlenül azért érződött mindkét csapaton, hogy a döntetlen megfelelő eredmény (a már továbbjutott Fiorentinának csoportelsőséget, a Fradinak biztos továbbjutást ért volna).

Galéria

Nicola Gonzalez súlyosabbnak tűnő sérülése és lecserélése alatt is egymással voltak elfoglalva a táborok: a hazai úgy általában a lilákat és konkrétan az Újpestet szidta, míg a firenzeiek a rivális magyar klub nevét skandálták, s még egy kisebb molinón a címerük is előkerült, barátian összefonódva a Fiorentináéval. A legsportszerűbben Dejan Sztankovics viselkedett, aki métereken keresztül kísérte és vígasztalta a hordágyon levitt vendégjátékost.

Az unalmasabb perceket a 35.-ben zárta le az első (két) ferencvárosi lehetőség, Zachariassen és Katona lövését is védeni tudta Christensen kapus.

A második félidőre késve kiérkező vendégek átvitt értelemben is az öltözőben ragadtak, az első ferencvárosi támadás során Marquinhos, Katona, Abu Fani, Zachariassen és a kapu volt a labda útja, a norvég játékos góljával megszerezte a vezetést a Fradi - 1:0.

Az egyenlítés majdnem gyorsan összejött az olaszoknak, Milenkovics szöglet utáni, épp a kapufa mellé ment fejesét csak szemmel követte Dibusz is. A meddő olasz próbálkozasok után Christensennek kellett spárgáznia, a szokásosan nagyon aktív Marquinhos akcióját Katona fejezte be a rövid sarokra tartó lövessel. 

Húsz perccel a vége előtt nem érződött, hogy a Fiorentinának lenne ötlete és lendülete ahhoz, hogy valamit kezdjen a meccs állásával. Ettől függetlenül az olasz dobolás nem szűnt, mint ahogy a Fradi-tábor sem halkult el egy pillanatra sem. Mígnem a 73. percben egy szöglet után Ranieri emelt Dibusz kapujába - 1:1. Néhány perccel későb ismét meghűlt a vér a kis híján telt házas Groupama Arénában, a csereként beállt Nzola talán nem is tudatosította, mennyire nagy helyzetet rúgott el csúnyán mellé. 

Ugyanakkor a csoport másik meccsén az emberhátrányban játszó Genk csak 1:0-ra vezetett a Csukaricski ellen, így még egy esetleges firenzei gól sem sodorta volna veszélybe a Fradi továbbjutását. Számolgatni azonban nem kellett, maradt az 1:1, azaz az FTC csoportmásodikként folytathatja tavasszal az EKL-szereplést, a 16 közé kerülésért egy EL-ből érkező ellenféllel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?