Egyre kevésbé valószínű Raonic pozsonyi játéka

Raonic
Pozsony |

Gombos Norbert vagy Filip Horanský? Dominik Hrbatý, a szlovák tenisz Davis-kupa-válogatott szövetségi kapitánya még nem döntött a kérdésben – és szerda délutánig, a Szlovákia–Kanada meccs előestéjéig nem is fog választani kettes számú játékost Martin Kližan mellé.

„A kanadaiak ásza, Denis Shapovalov balkezes, ezért Horanský és Gombos is játszik egy-két szettet a szintén balkezes Maťo ellen a tréningeken. Ez alapján döntünk majd Tibor Tóth edzővel arról, ki lesz a másik egyesező. Ugyanúgy a páros is nyitott, vagy a Filip Polášek–Igor Zelenay-, vagy a Polášek–Kližan-duó fog pályára lépni” – nyilatkozta Hrbatý a szerdai sajtótájékoztatón.

A kapitány újságírói kérdésre válaszolva elmondta, semmilyen következtetést nem lehet levonni abból, hogy Gombos a legutóbbi tétmeccsén 6:0, 6:1-re vesztette el a második és a harmadik szettet a ciprusi Marcos Baghdatis ellen. „Az egy torna volt, más helyszínen, más labdákkal, más borításon. Gombi egész jól mutatkozik az edzéseken – mondta Hrbatý, nem titkolva, csapata sikere Kližanon áll vagy bukik. – Ő a két gárda legjobb salakspecialistája. Nagyon koncentrált, látni rajta, hogy milyen cél hajtja, ami a tornákon néha nem így van. A Davis-kupa testhez álló neki.”

A legjobb szlovák teniszező mellett csapattársai és a kanadaiak is dicsérték a pozsonyi Nemzeti Teniszközpontban lefektetett salakborítást.

"Olyan a pálya minősége, mint a Roland Garroson. »Merhet játszani« rajta az ember, nem kell félnie, hogy valamilyen egyenetlenség miatt máshogy fog felpattanni a labda. Ez pedig segíti a minőségi teniszt játszókat” – jegyezte meg Hrbatý.

Utóbbiak közé tartozna a világranglistán 14. Milos Raonic is, aki egyelőre nincs ott a kanadaiak négytagú keretében (Denis Shapovalov, Félix Auger-Aliassime, Peter Polansky és Frank Dancevic játékosedző). „A kapitányuk azt mondta, Raonic nem jön Pozsonyba, ami taktikai húzás is lehet részéről, mivel Dancevic csütörtökig még nevezhet egy ötödik teniszezőt. De egyre kevésbé tartom valószínűnek, hogy egy-két napos felkészülés után Raonic át tudna állni salakborítású játékra” – tette hozzá Hrbatý.

A pénteken és szombaton sorra kerülő mérkőzésre – melynek tétje a Világcsoport novemberi döntőjébe jutás – már csak pár tucat belépő elérhető. 

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?