Egyetlen siker hiányzik a Chicagónak

<p>Már csak egyetlen siker választja el a Chicago Blackhawks csapatát a Stanley Kupa megnyerésétől, miután az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének ötödik mérkőzésén 7-4-re legyőzte a vendég Philadelphia Flyers együttesét.</p>

Stanley Kupa-döntő, 5. mérkőzés:

Chicago Blackhawks-Philadelphia Flyers 7-4 (3-0, 2-2, 2-2)

gól: Seabrook (13.), Bolland (16.), Versteeg (19.), Kane (24.),Byfuglien (36., 58.), Sharp (57.), illetve Hartnell (21.), Timonen (25.), van Riemsdyk (47.), Gagne (58.)

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3- 2 a Chicago javára. A következő összecsapásnak magyar idő szerint csütörtök hajnalban Philadelphia ad otthont.

Az eddigi négy találkozón mindig hazai siker született, a Blackhawks kétszer egyetlen góllal, a Flyers pedig egyszer egy, legutóbb pedig – üres kapus találattal – két góllal diadalmaskodott. A két vereség után a hazaiak mestere teljesen új támadósorokat rakott össze a hatékonyság növelése érdekében, és ez a taktika bevált.

Hatalmas vehemenciával kezdett a Chicago, ám Leighton remekül védett, és emberelőnyben sem sikerült megszerezni a vezetést. Amikor pedig a vendégek voltak létszámfölényben, a kapuvasig jutottak. A harmad derekán megint jött egy hazai emberelőny, és Seabrook lövése a menteni igyekvő Pronger sípcsontjáról bepattant. A döntőben a Blackhawks először ütött gólt szimpla létszámfölényből. A szünetig aztán még kétszer megzörrent Leighton hálója, előbb Bolland késleltetett kiállítás alatt volt szemfüles, majd Versteeg nem hibázott.

A második harmadra kapust cserélt a Philly, Boucher állt be. 32 másodperce ment a játék, amikor Hartnell a gólvonal elé lecsorgó korongot közelről bevágta. Keményen támadott a Flyers, ám egy kontrából gólt kapott. Volt erre is válasz: Timonen szépen lőtte ki a jobb felső sarkot. A finn hátvédnek ez volt az első találata a playoffban. Volt sansz a hátrány további faragására, ám Niemi parádésan védett. Mi több, amikor a liga egyik legjobb védőjét, Prongert kiküldték bottal akasztásért, Byfuglien góllal büntetett.

A harmadik játékrész van Riemsdyk góljával izgalmassá vált, az újonc csatár egy kipattanót kotort be. A folytatásban a védekezésre összpontosított a Blackhawks, és Niemi tartotta a lelket a többiekben. Majd amikor újabb két bravúrt bemutatott, ellentámadás után Sharp lőtte ki a jobb felső sarkot. Másfél perc múlva még Gagne egy parádés Leino-szóló után csökkentette a különbséget, ám üres kapus góllal Byfuglien beállította a 7-4-es végeredményt. Neki ez már a negyedik pontja volt a meccsen.

Amennyiben a Chicago nyeri a következő, Philadelphiában esedékes meccset, úgy 1961 után lesz ismét bajnok. Amennyiben hetedik meccsre kerülne sor, azt a Blackhawks otthonában rendezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?