Egy szavazat döntött

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSPozsony. A Michal Handzuš, Marián Hossa, Zdeno Chára, Andrej Sekera, Ľubomír Višňovský ötösből kerül ki a 2012/2013-as idény legjobb szlovák jégkorongozója.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Pozsony. A Michal Handzuš, Marián Hossa, Zdeno Chára, Andrej Sekera, Ľubomír Višňovský ötösből kerül ki a 2012/2013-as idény legjobb szlovák jégkorongozója. Az Aranykorong-díj sorsáról ezúttal egyetlen szavazat döntött, de hogy ki javára, az csak a június 29-i gálaesten derül ki.

„2009-ben Zdeno Chára mindössze két vokssal kapott többet a második helyezett Marián Hossánál, de idén ennél is szorosabb volt a verseny” – hangsúlyozta Igor Nemeček, a Szlovák Jégkorongszövetség elnöke.

A június végi rendezvényen díjazzák az elmúlt szezon legjobb 20 éven aluli játékosát (Pavol Demitra-díj), itt Peter Cehlárik, Marko Daňo és Tomáš Mikúš van a nevezettek között. A legjobb kapusnak járó Vladimír Dzurilla-díjat Július Hudáček, Jaroslav Janus vagy Rastislav Staňa kapja, a legjobb hátvéd (Róbert Švehla-díj) vagy Zdeno Chára, vagy Andrej Sekera, vagy Ľubomír Višňovský lesz. A legjobb csatárnak járó Jozef Golonka-díj győztese a Michal Handzuš, Marián Hossa, Tomáš Kopecký trióból kerül ki, a legjobb edzőt megillető Ladislav Horský-díjat pedig vagy Rostislav Čada, vagy Peter Mikula, vagy Vladimír Vůjtek veheti át.

„Szeretnénk, ha minél több díjazott személyesen is megjelenne a gálán. Az NHL nagydöntőjében azonban három hokisunk is érdekelt, s ha hétmeccses lesz a finálé, akkor biztosan nem tudnak eljönni a pozsonyi díjkiosztóra” – nyilatkozta Nemeček.

Egyelőre az is kérdéses, részt tudnak-e venni az NHL-ben még érdekelt játékosok a július első négy napján sorra kerülő Olimpiai Hokinyár című rendezvénysorozaton. A csapatépítő jellegű összejövetelre 36 hokist hívtak meg. „Ez még nem a végső olimpiai nevezés, de szeretnénk, ha Vladimír Vůjtek szövetségi kapitány nyugodt körülmények között is beszélhetne a várható csapattagokkal, s ők is jobban megismerhetnék egymást” – magyarázta Otto Sýkora, a válogatott főmenedzsere. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?