„Egy kis pihenés senkinek nem árt”

Budapest |

<p>Risztov Éva négy éve a tévében nézte az Év sportolója gálát, s nem is sejtette, egyszer még őt is díjazni fogják. A londoni olimpián azonban óriási meglepetésre, szinte végig vezetve megnyerte a 10 km-es nyíltvízi úszást, s ennek köszönhetően az egykori ezüstlány a Sportcsillagok Gálaestjén az év legjobb női sportolója lett. A 27 éves úszó az ünnepélyes eredményhirdetés után válaszolt néhány kérdésünkre.<br />&nbsp;</p>

Mit jelent önnek ez a díj? Fontos, hogy így is elismerjék az embert?

Nagyon fontos, és nagyon boldog vagyok, hogy elismerik a munkámat. Egy nagyszerű évnek a zárása ez, nagyon jólesik, hogy megkaptam ezt a díjat. Nagyon boldog vagyok, hogy a 2012-es évem ilyen sikeres volt.

Azt mondta a színpadon állva, négy éve nem hitte volna, hogy egyszer még érdekelt lesz egy ilyen rendezvényen.

Mindig néztem a díjkiosztókat, mert egyszer voltam már itt, és második lettem. Kicsit mindig fájt a szívem, hogy nem sikerült nyernem. Az, hogy most sikerült, és én lettem az év női sportolója, csodálatos érzés. Nagyon köszönöm a szavazatokat mindenkinek.

Ön kire szavazott volna?

Hát, ha én nem vagyok benne, akkor biztosan nem magamra. De az ember elfogult magával szemben. Azt gondolom, hogy az olimpiai aranyak önmagukért beszélnek, s mindenki a világ legjobbja lett a saját sportágában. Ez pedig nagyon nagy dolog, úgyhogy én mindenkinek tiszta szívből gratulálok.

A szurkolók számára az ön aranyérme volt a londoni olimpia legnagyobb meglepetése. Az ön számára mennyire volt váratlan a siker?

Nekem nem volt olyan nagy meglepetés, én készültem rá. Az tudatos volt, hogy a nyilvánosság előtt nem beszéltem ezekről az ambíciókról. Örülök, hogy ilyen jól titokban tudtam tartani, milyen jól felkészültem, és véghez tudtam vinni a tervemet. Azt mondhatom, hogy kifelé meglepetés volt, de belül azért számítottam rá, hogy legalább érmes vagyok az olimpián.

Mikor jött el az a pont, amikor visszavonult versenyzőként azt mondta, újra belevág?

2009-ben úgy éreztem, megfogom a lehetőséget, és leköltözöm Debrecenbe, tehát onnantól megvan bennem ez a terv, hogy visszatérek.

Amikor átvette az év női sportolójának járó díjat, azt mondta, azt tanácsolja minden élsportolónak, hogy ha elfáradt, pihenjen kicsit.

Azt gondolom, hogy ez általánosan is érvényes az életben. Egy kis pihenés senkinek nem árt, utána újult erővel, új célokkal és sokkal több energiával lehet újrakezdeni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?