Egy hét, két pozsonyeperjesi diadal

Egy hét, két pozsonyeperjesi diadal
Dunaszerdahely/Pozsonyeperjes/ Csallóközkürt |

Az ifik után a felnőttek mezőnyében is pozsonyeperjesi elsőség került a krónikába a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének kupájáért kiírt tornán.

 

A terembajnoki címért immár huszonnegyedik alkalommal lezajlott téli erőpróbán öt együttes vetélkedett a győzelemért. Az AG Sport (VI.) ligát az ekecs-apácaszakállasiak (4. helyezett), a szentmihályfaiak (5.), a pozsonyeperjesiek (6.) és a felbáriak (8.) képviselték, a mezőny ötödik résztvevője pedig a VII. liga őszi első helyezettje, a csallóközkürti alakulat volt. A körmérkőzéses rendszerben megrendezett, találatokban, látványos alakításokban bővelkedő megmérettetésen összesen 80 gól került a krónikába, a legtöbb (14) a pozsonyeperjesiek és a csallóközkürtiek párharcán. A pozsonyeperjesiek három győztes párharc után már nyeregben érezhették magukat, de a sereghajtó ekecs-apácaszakállasiak elleni összecsapás első felében vesztésre álltak (0:2, 1:3). Még időben rákapcsoltak, s döntetlenre hozták a meccset, melynek lefújása után veretlen tornagyőztesként vonultak le a játéktérről.

„Ezért is érdemes a focit teljes erőbedobással szervezni. Az idei második terembajnoki győzelmünk is a nálunk zajló munka színvonalát minősíti. Akkor lennék a legboldogabb, ha tehetséges ifijeink a felnőttek között is helytállnának, s nem fejeznék be idejekorán pályafutásukat” – nyilatkozta lapunknak Fucsek Szilveszter, a pozsonyeperjesiek klubelnöke.
Mezükben a legjobbak közé tartozott új gólerős szerzeményük, Németh András, aki ősszel még az V. ligás kisudvarnokiak mezét viselte. „A sérülések is arra késztettek, hogy a pozsonyeperjesiekhez igazoljak. Tetszett az ajánlatuk, sok ismerős alkotja a kollektívát. A járás teremfocitornáin ötödször lettem győztes alakulat tagja” – fogalmazott Németh András, aki jó eséllyel pályázott a gólkirályi címre.

„Január közepétől sokat és intenzíven edzettünk, kétszer a tornateremben is gyakoroltunk. A negyedik meccsünkön már a fáradtság jeleit észleltem a játékosainkon, de elszántságunknak, játéktudásunknak köszönhetően remiztünk, s megérdemelten diadalmaskodtunk. Ráadásul két különdíjat is begyűjtöttünk. Idén még nem, de jövőre megpróbálunk bajnokként a kerületi mezőnybe kerülni” – értékelt, bizakodott Tászli Zoltán, a győztesek játékosedzője, aki Németh Andráshoz hasonlóan a kisudvarnokiaktól igazolt Pozsonyeperjesre.

Harmadik szerzeményük, Radványi Dávid, nem állt csatasorba az erőpróbán. A kiegyensúlyozottságot jellemzi, hogy a 2–4. helyezésről a három 6 pontot gyűjtött csapat egymás elleni eredménye döntött. A minitáblázat a VII. liga éllovasának kedvezett, s a torna gólkirálya, Harsányi Dávid is a csallóközkürtiek mezét viselte. „Jól hajráztam, egy találattal előztem meg barátomat, Németh Andrást. Emlékezetes volt számomra a torna nyitómeccse, melynek első percében kétszer is az ellenfél kapujába találtam. Sokat nyomott a latban a felbáriak elleni találkozón lőtt négy gólom. Mai szereplésünk is azt igazolja, hogy jó edzőnk, játékosaink, vezetőink vannak, csapatunk megérett a feljutásra” – ecsetelte benyomásait Harsányi Dávid.

„Ezúttal rendkívül színvonalas, amit ugyancsak fontosnak tartok, sportszerű párharcok zajlottak. Nagy kár, hogy hiányzik a focikulissza, a szurkolók gyér érdeklődése elkeserítő” – hangzott a területi szövetségi elnök, Benovič Árpád gyorsmérlege.

 

Érdekes

Tornatények:

A DUNASZERDAHELYI TERÜLETI SZÖVETSÉG XXIV. TEREMTORNÁJA, felnőttek, Dunaszerdahely, körmérkőzések: Michal na Ostrove–Ohrady 4:3, g.: Csölle D. 2, Kocsis, Döme, ill. Harsányi 2, Gaál; Jahodná–Horný Bar 7:1, g.: Rácz 3, Németh 2, Tászli Z., Karácsony, ill. Csáder; Okoč-Sokolec–Ohrady 2:3, g.: Károlyi, Lukovics, ill. Harsányi 2, Gaál; Michal n/O.–Jahodná 3:4, g.: Sátor 2, Cséfalvay, ill. Németh 2, Fucsek, Molnár; Okoč-Sokolec–H. Bar 1:5, g.: Lukovics, ill. Halász 2, Csetényi 2, Csáder; Jahodná–Ohrady 8:6, g.: Tászli Z. 4, Németh 2. Cserge, Szabó, ill. Koleszár 3, Csikmák 2, Harsányi; Michal na Ostrove–H. Bar 5:6, g.: Gálfy D. 2, ifj. Zsákovics T., Döme, Sátor, ill. Halász 3, Csölley, Csáder, Heller; Okoč-Sokolec–Jahodná 3:3, g.: Takács 2, Molnár, ill. Németh 2, Rácz; H. Bar–Ohrady 2:5, g.: Göndör, Csölley, ill. Harsányi 4, Juhos; Okoč-Sokolec–Michal na Ostrove 7:2, g.: Gálfy M. 2, Csölle D., Nagy, Gálfy D., Sátor, Cséfalvay, ill. Lukovics 2.

Végeredmény: 1. Jahodná 10 (22:13), 2. Ohrady 6 (17:16), 3. Michal n/O. 6 (19:15), 4. H. Bar 6 (14:18), 5. Okoč-Sokolec 1 (8:19).
Megjegyzés: a 2–4. helyezésről három 6 pontot gyűjtött csapat egymás elleni eredménye döntött.
DÍJAZOTTAK – legjobb kapus: Csiba Krisztián; legjobb mezőnyjátékos: Tászli Zoltán (mindketten pozsonyeperjesiek); legjobb góllövő: Harsányi Dávid (9 gól, csallóközkürti).

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?