Egy gólt begyötört a Videoton

A Videoton 1:0-ra győzött idegenben a walesi The New Saints ellen, míg a trencsé-niek a zsolnai „hazai pályán” 2:0-s vereséget szenvedtek a román Steauától a Bajnokok Ligája-selejtező 2.

A Videoton 1:0-ra győzött idegenben a walesi The New Saints ellen, míg a trencsé-niek a zsolnai „hazai pályán” 2:0-s vereséget szenvedtek a román Steauától a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójá-nak első mérkőzésein.

A visszavágókat jövő szerdán rendezik.

Elő a neutralizálóval

Az első félidőben két Videoton-helyzet akadt, a másodikban egy Videoton-gól is született Gyurcsó Ádám révén (a 16-os elől lőtt a jobb alsó sarokba), de ezeket leszámítva rendkívül alacsony színvonalú volt a walesi 90 perc. Hogy ebben mennyire játszott szerepet a hat hiányzót számláló magyar bajnok némileg tartalékos felállása, kérdéses, mindenesetre a köztévé riportere, Hajdú B. István nem véletlenül emlegette a meccs után a neutralizáló szükségességét – a Sötét zsaruk című filmben az ügynökök ezt használták, ha egy-egy embernek ki akarták törölni az emlékeiből az elmúlt órák eseményeit.

„Az egygólos idegenbeli győzelem jó eredmény a Bajnokok Ligája-selejtezőben. Jó első félidőt játszottunk, sok helyzetünk volt a gólszerzésre. A második félidőben már nehezebben kerültünk helyzetbe, de megtettünk mindent, hogy gólt szerezzünk, és ez végül sikerült is – próbált pozitívan hozzáállni a történtekhez Bernard Casoni, a székesfehérváriak vezetőedzője a vidi.hu-nak nyilatkozva. – Természetesen ennél jobban szeretnénk játszani a jövőben, de ez volt az első meccsünk a BL-selejtezőben, a lényeg pedig az, hogy nyertünk. Nem volt sok lehetőségünk az összeállítás terén a meccs előtt, azt is tudjuk, hogy csatár nélkül nem könnyű játszani, az egygólos győzelem ilyen körülmények között jónak mondható.”

A The New Saints játékosai láthatóan kevésbé voltak technikásak ellenfelüknél, ám ezúttal a küzdés is bőven elég volt a Videoton ellen. Kapusuknak, Paul Harrisonnak – akinek édesapja az 1989-es hillsborough-i katasztrófában vesztette életét – alig-alig kellett játékba avatkoznia, hangsúlyozta értékelésében Craig Harrison edző. „Nagyon sajnálom, hogy gólt kaptunk, mert nem volt benne a játékban. Azon az átlövésen kívül a második félidőben nem nagyon volt helyzete az ellenfélnek. Továbbra is meccsben vagyunk a továbbjutásért” – mondta Craig Harrison klubja honlapjának.

A rutin döntött

Nyilatkozatok szintjén a trencséniek is ezt hangoztatják, de a Steauától Zsolnán elszenvedett 2:0-s vereség után az esélyük pusztán csak elméleti.

A Fortuna Liga bajnoka az első negyed órában beszorult kapuja elé, de aztán fokozatosan kiegyenlítődött a játék. Veszélyesebbek voltak a bukarestiek, de Varela gólját les miatt nem adta meg a játékvezető. A szünet előtt kevéssel a trencséni Berónak és Van Kesselnek volt helyzete. A második félidőben is váltották egymást az akciók, mígnem a 63. percben Igor Šemrinec kapus bakija eldöntötte a meccset. Stanciu a tizenhatos sarkáról végezhetett el szabadrúgást, s a rövid sarkot vette célba, a beadásra számító, későn visszavetődő Šemrinec nem tudott hárítani – 0:1.

A megzavarodott trencséniek hét perc múlva, egy lesgyanús akció után újabb gólt kaptak (Stanciu lapos beadását Hamroun pofozta a kapuba az ötösön belülről) – 0:2, és nem sok hiányzott a harmadik vendéggólhoz sem. A Steaua ezután már csak a játék tördelésére törekedett.

„Megmutatkozott, hogy ez már a BL-selejtező, hogy milyen különbség van azok között a csapatok között, amelyek rendszeresen európai kupameccseket játszanak, és azok között, amelyek nem. Mi nem voltunk effektívek, a Steaua meg két félhelyzetből két gólt lőtt” – foglalta össze a meccs lényegét Peter Čögley, a trencséniek védője.

„Feleslegesen tiszteltük ilyen túlzottan az ellenfelet, mégha az övék is a jobb csapat. Ez a meccs az első gólról szólt. Kár a szabadrúgást megelőző felesleges faultért, és kapusunk késői reakcióját is ki kell értékelnem – mondta Martin Ševela, a trencséniek edzője a Dajto tv riporterének. – Nehéz a kiindulási helyzetünk a visszavágó előtt, de mindent elkövetünk, hogy csodát tegyünk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?