Egy gól és más semmi

A Videoton vendégeként is begyűjtötte a három pontot a Ferencváros együttese az Arany Ászok Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján. Az Újpest nem bírt a Kaposvárral, míg a Vasas simán kikapott Békéscsabán. A tegnap déli tévés meccsen a Debrecen biztosan nyert Miskolcon, a Diósgyőr otthonában.

Továbbra is bukdácsol a fehér mezes Videoton az NB I-benHuszti Szabolcs azonban annak ellenére a kispadon kezdte a Videoton–Ferencváros összecsapást, hogy nem volt sérült, ráadásul a formáját sem érhette kritika. A szerdán Skóciában két gólt szerző bal oldali középpályás hétről hétre nagyszerű teljesítménnyel örvendezteti meg a ferencvárosi szurkolókat, László Csaba vezetőedző mégis úgy döntött, a szerdai, Sparta Praha elleni BL-visszavágó előtt nem játszatja 90 percet a labdarúgót. Kétségtelenül igaz, hogy az FTC-re az utóbbi évek talán legfontosabb összecsapása vár, és noha a zöld–fehér alakulat a három bajnoki pont megszerzésének a reményében érkezett Székesfehérvárra, a legjobb formában lévő futballistája nélkül vette fel a küzdelmet az első győzelmére készülő Videoton ellen.

Ami a vendégek futballját illeti, támadásban három csatárral játszott a bajnoki címvédő, a labdavesztést követően azonban Marek Penksa és Tőzsér Dániel is visszalépett a középpályássor vonalába, és csak Robert Vágner maradt elöl. Az első negyedórában némi mezőnyfölényt harcolt ki a Ferencváros, és ennek az volt az oka, hogy a hazai labdarúgók többször is labdát veszítettek a saját térfelükön. Mindez azért volt bosszantó a fehérvári szimpatizánsok számára, mert kedvenceik nem kiélezett helyzetekben rontottak, hanem egyszerű passzokat hibáztak el. Többször érződött a tanácstalanság a Videoton labdarúgóin, a túlságosan sok oldalpassz miatt lassan épültek fel a támadások, a Ferencváros játékosainak elegendő idejük maradt arra, hogy visszazárjanak. Erős túlzás lenne azt kijelenteni, hogy hullámzott a játék, és a rengeteg esemény láttán a szurkolók egyik ámulatból a másikba estek volna. Az a megfogalmazás már jóval közelebb jár a valósághoz, hogy egymást múlták felül hibázásban a pályán lévők, és alighanem akkor is érintetlenek maradtak volna a hálók, ha kapusok nélkül rendezik meg az első 45 percet...

Aki abban reménykedett, hogy a folytatás csak jobb lehet, annak hamarosan be kellett látnia, tévedett. Ennyi rossz átadást, ki nem kényszerített hibát élvonalbeli mérkőzésen ritkán lehet látni. Szinte alig akadt olyan esemény, amely jelezte volna, hogy itt bizony első osztályú egyletek meccselnek a bajnoki pontokért. Érezni lehetett, hogy az a csapat, amelyik a kapuba talál, alighanem megszerzi a győzelmet. Ám sokáig semmi sem utalt arra, hogy ez bekövetkezhet. Aztán alig valamivel a második játékrész közepe után egy jobb oldali beadás teljesen egyedül találta Alekszandar Bajevszkit, és a csereként pályára lépő támadó esélyt sem adott Sebők Zsoltnak a hárításra. A hátralévő percekben a hátrányban lévő Videoton megpróbált magasabb fordulatszámon játszani, azonban hiába rohamozta olykor még Kuttor Attila is a ferencvárosi kaput, Szűcs Lajos hálója érintetlen maradt.

A Videoton a második hazai mérkőzésén is pont nélkül maradt, míg a Ferencváros játékosai annak örülhetnek, hogy erősen visszafogott teljesítménnyel is képesek voltak a győzelemre. Igaz, azt azért nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy szerdán hasonló teljesítmény a Sparta Praha ellen kevés lesz a továbbjutás kiharcolásához.

MESTERMÉRLEG

CSERTŐI AURÉL (Videoton): „Egy helyzetéből egyet belőtt a Ferencváros. Csapatomból egy-két játékos az utolsó húsz percet végigsétálta, ezen a következő mérkőzésig el kell gondolkoznunk...”

LÁSZLÓ CSABA (FTC): „Meggyőzőbben játszottunk, megérdemeltük a győzelmet. Készülünk a prágai mérkőzésre, éppen ezért a védelmünkkel elégedetlen voltam. Több helyen is változtatnunk kell játékunkon.” (ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?