Egy félidő alatt kinyírta az éllovas a DAC-ot

<p>Egy félidő alatt eldőlt a DAC-Žilina találkozó a labdarúgó Fortuna Liga 12. fordulójában. Az éllovas zsolnaiak 45 perc után 4:0-ra vezettek, s végül 6:0-ra győztek.</p>

Rögtön az első zsolnai támadásból gól született, a 11. percben Špalek futott fel a jobb oldalon, és adott középre Káčernak, aki laposan a hosszú sarokba lőtt - 0:1. Hat perccel később Otubanjo kapott jó kiugratást, és nagyszerű mozdulattal távolról átemelte Tofiloszkit - 0:2. Félóra játék után Špalek lövését még védte Tofiloszki, de a kipattanóra Škvarka érkezett -0:3. Két perccel később pedig Huk vesztette el a labdát a saját tizenhatosa előtt, Špalek pedig köszönte szépen - 0:4.

A DAC is el-eljutott az ellenfél tizenhatosáig, de kevés helyzetéből nem tudott gólt kicsikarni. 

A második félidőben, amint az várható volt, kissé visszavett az éllovas a tempóból. A drukkereik azonban hangosak voltak, és nem is túl sportszerűek, a magyarokat a Duna mögé küldték, majd elkezdték rángatni a kerítést. A két szurkolótábor folyamatosan pénztárgépszalagokat dobáltak egymásra.

A 70. percben a hazaiak kerültek ziccerbe, Vida lövését azonban szögletre hárították a vendégek. Így aztán tovább növelte előnyét a listavezető, a 75. percben Hlohovský a bal oldalról talált a hálóba - 0:5. És még nem volt vége, a 82. percben egy jobb oldali beadás után Otubanjo passzolt közelről a hálóba - 0:6.

A DAC zsinórban öt veretlen meccs után kapott ki a bajnokságban, és nehéz széria, három idegenbeli meccs (Trnava, Myjava, Slovan) vár rá. A trencséniek elleni, november közepén esedékes bajnokit azonban akár már a saját stadiounjukban is játszhatják, ha addigra elkészül a DAC Aréna.

DAC-Žilina 0:6 (0:4)

Góllövők: Káčer (11.), Otubajno (16., 82.)., Škvarka (30.), Špalek (32.), Hlohovský (75.).
Sárga lap: Káčer.
Játékvezető: D. Sedlák, 1303 néző.

DAC: Tofiloszki - Kwin, Michalík, Huk, Brašeň - Ľupták - Štepanovský (61. Vida), Sarr (81. Černák), Pambou, Pačinda - Polievka (61. Sabala).
ŽILINA: Volešák - Mabouka, Vavro, Králik, Holúbek - Ivan Diaz - Špalek, Káčer (63. Klec), Škvarka, Hlohovský (73. Mandiangu) - Otubanjo (84. Haskic).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?