Egy esztendő két szövetségben

<p>Közel fél évtizede létezik a dunaszerdahelyi Arena Relax Team. Ezalatt az ország egyik legnagyobb naturális testépítő és fitneszklubja lett a Méhes Roland irányította közösségből. 2014 sikereiről, az egyik szlovákiai szövetségből a másikba történt átkerülésükről is beszélt a klubelnök.</p>

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Ritkán fordul elő, hogy egy klub az egyik szövetség égisze alatt kezdi, majd a másik kötelékében fejezi be az évet. Ez az Arena Relax Team esete, amely immár negyven versenyzőt jegyez, s a többségük nem is dunaszerdahelyi. Egyfajta ernyőszervezet, amelyben az ország különböző pontjairól vannak sportolók. „Együd Péter például rimaszombati, de vannak köztünk érsekújváriak és számos más településen lakók – mondja Méhes Roland, s kitér a 2014-ben történt váltásra. – Két éve próbálkozom az országban létező két naturális testépítő és fitneszszövetség összevonásával, de eddig nem sikerült. Ez az egyik szövetség, az SSNKF alelnökeként sem ment, ezért úgy gondoltam, ha a legnagyobb klub szövetséget vált, talán a többieknek is kinyílik a szemük. Lemondtam az alelnöki posztomról, és klubommal beléptem a másik szlovákiai föderációba, a SANK-ba. Jelenleg is tart a versenyzők átigazolása.”

Méhes abban bízik, hogy ily módon összekovácsolhatja, újra egy mederbe terelheti a szlovákiai naturális testépítést és fitneszt, amelynek egyre több hódolója van az országban. Szerinte a SANK (A Naturális Testépítés Szlovákiai Szövetsége) szorosabb kapcsolatokat ápol a közeli országokkal, több a versenyzési lehetőség, s a színvonal is magasabb, mint a SSNKF-ben (A Naturális Testépítés és Fitnesz Szlovákiai Szövetsége). „Több a versenyző, s ezáltal a konkurencia is nagyobb – érvel Méhes Roland. – Mi már nagyon kimagaslottunk a másik szövetségben.”

Ennek alátámasztására elég, ha rápillantunk az SSNKF égisze alatt rendezett idei országos bajnokság eredménylistájára. Öt bajnoki arannyal és több érmes helyezéssel tértek hazai Szeredből a klub versenyzői. Ezzel a legeredményesebbek voltak az egész mezőnyben. „Idén értünk a csúcsra. Egy lassú folyamat következtében, amikor fokozatosan jöttek a versenyzők, s közben beérett a munkánk gyümölcse, sportolóink meg rendre hozták formájukat – húzza alá a klubelnök. – Egyre többen vagyunk, erősödik a klubszellem, jóformán valamennyi, még az újonnan születő kategóriákban is indulhatunk. Sokan és jók vagyunk. Eredményességünkkel már kitűntünk két éve is, amikor az egész éves teljesítményeink alapján az SSNKF-ben első helyen végeztünk a klubok ranglistáján.”

Októberben már a másik szlovákiai szövetség (SANK) nevezése alapján indultak az Arena Relax Team versenyzői Karlovy Varyban az INBA égisze alatt rendezett Európa-bajnokságon. „Lerövidült a felkészülés, mert ez az Eb korábban volt, mint a másik szövetség világbajnoksága. Ez befolyásolta a versenyzőket, akik a kontinensviadal előtt egy héttel a komáromi GP-viadalon bizonyíthatták felkészültségüket. Ottani szereplésüket nagyon jónak minősítem – tér ki az idei versenyidény kicsúcsosodására a klubelnök. – Egy héttel később Csehországban két arannyal, egy ezüsttel és számos helyezéssel zártunk. A mozgássérültek között Boris Benčat lett első, s ugyancsak győzött a Masters II-ben Peter Kočíšek. Ő a szintén klubunkban versenyző többszörös világ- és Európa-bajnok Tóth Kálmánt előzte meg. Kalmi bácsi már a szeredi bajnokságon is alulmaradt vele szemben, s ezért aztán nem ment az Eb-re sem, de őszre újra felkészült, s a komáromi Grand Prix-versenyen visszavágott a vereségért. Karlovy Varyban sem volt nagy különbség kettejük között, de ezúttal ismét Kočíšek nyert. Ők mind a ketten a naturális testépítés klasszisai. Egy korosztályban versenyeznek, de nyolc év a korkülönbség köztük, a friss Európa-bajnok csak ötvenkét éves, Kalmi bácsi már közel hatvan, s ez már hátrányt jelent a fiatalabb vetélytársával szemben. Számomra azonban még mindig Tóth Kálmán a nagy példakép, mert ő hatvan- évesen hozta azt a formát, amit fiatalabb ellenfele ötvenkét évesen. Én idén pihentem, jövőre negyven leszek, beléphetek a Masters I-be. Hatvanévesen én is szeretnék úgy kinézni a versenypódiumon, mint Kalmi bácsi.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?