Égszínkék offenzíva

Pozsony. Mielőtt megkezdődött volna a Slovan-Prešov meccs második félideje, a hangosbeszélő további kellemes élményeket kívánt a nézőknek. A pláne az volt a dologban, hogy az első 45 percben nem látott semmi szívderítőt.

Pozsony. Mielőtt megkezdődött volna a Slovan-Prešov meccs második félideje, a hangosbeszélő további kellemes élményeket kívánt a nézőknek. A pláne az volt a dologban, hogy az első 45 percben nem látott semmi szívderítőt. Egyhangú, tempótlan volt a játék, sok-sok pontatlansággal, s ahogy ilyenkor az már lenni szokott, a két 16-os között csordogáltak az események. Az esélyesebb hazaiak nem a várt lerohanással kezdték a mérkőzést, hanem nyugodtan kombinálva vezették a támadásokat, amelyek az utolsó vagy utolsó előtti átadásnál rendre elakadtak. Dicséretükre legyen mondva, hogy az offenzívára építették taktikájukat. Az eperjesiek eleinte halogatással múlatták az időt, néha-néha azonban gyorsan előre lendültek, s a 11. percben Petruš a 16-oson belül nem éppen szabályosan lökte Šlahort, ám a bíró nem látott okot a beavatkozásra. Egyébként is Ligocký játékvezető következetesen nem büntette a szabálytalan lökéseket. Fokozatosan belelendült a Slovan, igyekezett helyzetig megjátszani a labdát, de az valahogy nem és nem akarta megtalálni a címzettet. Ha mégis, akkor a lövések elkerülték a kaput (Vittek, Onofrej, Meszároš, Nečas fejese) vagy védett Trančík. A második félidőben már több szép akciót vezettek a vendéglátók, de nem jöttek be a kiugratások, a finom indítások, cseleik is elhaltak az utolsó stációnál. Nem végződött góllal a meccs legszebb támadása sem: Pecko 20 méteres passza után Meszároš egyből Obžerához továbbította a labdát, ő Sedlákot szöktette, de a középpályás nem találta el a kaput. A Slovan mindkét gólját pontrúgás előzte meg: előbb Sedlák szabadrúgását a szögletzászlótól Trančik a mezőny-be ütötte, s E. Hrnčár egyből az üres kapuba rúgta a labdát, majd egy szögletet követően a teljesen üresen álló Šesták állította be a végeredményt. Figyelmet érdemel a Slovan játékfelfogása: teljesen az offenzíván alapult, a második félidőben helyenként látványos támadásokat vezetett, s csak a gyenge lövéseknek köszönhetően nem rúgott akciógólt. Néhány gyorsan és szépen kijátszott helyzet megérdemelte volna. Tulajdonképpen a 17 és fél szöglet eredményezte az égszínkékeknek a 2:0-át; ezen túlmenően azonban rokonszenvesen futballoztak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?