Edzőtáboroztak, majd tornát nyertek

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSRagyolc/Somorja. Ötödször rendezték meg a Fülek közelében fekvő faluban az U13-as korosztály diákcsapatainak nemzetközi labdarúgótornáját. Ezúttal a kisebbik somorjai klub, az FK tehetségei voltak a legjobbak, egy ponttal gyűjtöttek többet, mint a második Diósgyőri VTK.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Ragyolc/Somorja. Ötödször rendezték meg a Fülek közelében fekvő faluban az U13-as korosztály diákcsapatainak nemzetközi labdarúgótornáját. Ezúttal a kisebbik somorjai klub, az FK tehetségei voltak a legjobbak, egy ponttal gyűjtöttek többet, mint a második Diósgyőri VTK. „Másodszor indultunk, tavaly harmadikok voltunk, idén megnyertük a tornát – újságolja Lengyel Tibor edző, aki ezzel a csapatával nemrégen első lett a fiatalabb diákok dunaszerdahelyi területi bajnokságában. – Öt napot töltöttünk Ragyolcon, mert előtte ott edzőtáborozunk. Közben játszottunk Füleken egy mérkőzést, 5:3-ra győztünk. Az, hogy néhány napig együtt voltak a gyerekek, jótékony hatással lehetett a teljesítményükre. Focijukból eltűnt a görcsösség, idegesség, csak játszottak. És megnyerték a színvonalas és kiegyensúlyozott mezőnyű nemzetközi tornát, sorainkból Šipos lett a gólkirály. Le a kalappal Mihály József tornaszervező előtt. Több ilyen ember kellene, mint ő, aki odaadóan foglalkozik az ifjúsággal.”

Mag Róbert a dél-afrikai foci-vb kabalájának öltözve aratott sikert a gyerekek körében. „Tetszett a focihoz kínált körítés is. A tornán nagyon szoros eredmények születtek, s az sem akármi, a ragyolci csapat nem lett utolsó ebben az erős mezőnyben” – mondta a társszervező.

A torna ötletgazdája és főszervezője, Mihály József mindenkinek köszöni a segítséget, Azt várta, hogy többen kinéznek a futballpályára, csak százan látták a mérkőzéssorozatot. Köztük volt Buzsáky Ákos magyar válogatott labdarúgó is, aki aláírásokat is osztogatott a gyerekeknek. „Elég jól helytálltak a fiúk, csak egyszer kaptak ki 0:4-re, a többi meccsük szoros volt – mondta az ötödik helyen végzett ragyolciakról edzőjük. – Számunkra a játék volt a lényeg, s a tornával arra törekszem, hogy éltessem a szlovák– magyar focikapcsolatokat.”

Mihály József ötödik próbálkozása is sikerrel járt. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?