Sport

Duplázott a Sikoma a Kosár-emléktornán

A címvédő Sikoma alakulata megismételte tavalyi diadalát, veretlenül szerzett elsőséget a Kosár Dávid-emléktorna látványos találatokban, parádés alakításokban, nívós meccsekben bővelkedő kilencedik felvonásán.
Ágh István

2019. január 9. 11:25

Illusztrációs felvétel⋌(Lelkes Vince felvétele)

A nyárasdi sportcsarnokban nyolc csapat (KD Team, FC Valentinó, Nádvágók, Nyárasd, Kispadosok, Vándor, Sikoma, Zsákovics-legénység csatázott az elsőségért. „A véletlenek egybeesése, hogy épp az emlékezés, a kegyelet napján temették sokunk egykori edzőjét, Stanislav Lieskovskýt. Sajnos, nem vehettünk részt a szertartáson, de a közeli napokban lerójuk tiszteletünket” – ecsetelte január 5-e szomorú apropóját Ravasz Tibor, a tornaszervezők szóvivője. Az együtteseket a kezdés előtti eligazításon sorsolták be két négytagú csoportba. Ezekben a kollektívák körmérkőzéses rendszerben csatáztak a pontokért, a csoportok két-két legjobbja az elődöntőben folytatta, a többiek pedig helyosztót játszottak. 


Az már a csoportmeccseken egyértelművé vált, hogy az elsőségért a több felsőbb osztályban játszó csapat (FC Petržalka, Bős) mezét is viselő játékosokból verbuválódott Sikoma és a KD Team pályázik a legnagyobb eséllyel. A riválisok már a csoportban is összemérték tudásukat, s a torna kicsúcsosodását jelentő fináléban is összecsaptak. Színvonalas presztízscsata volt a javából, melyet helyenként parázs jelenetek is tarkítottak. Egy kis ideig úgy tűnt, a KD Team megszoríthatja, két vállra fektetheti favorizált ellenfelét, de az egyéniségek, köztük Iván Alex, Bazsó Zsolt, Gányovics Erik, Práger György hozták a kötelezőt, 6:2 arányban nyerték a párharcot. 


„Megmutatkozott a szintkülönbség. Alkalmi csapatunk játékosai a rögtönzésben is otthonosan mozogtak. Ami engem illet, jól bírtam a strapát, nincs súlyfeleslegem. A hosszúra nyúlt téli pihenő során már szükségünk volt a hajtásra, a tétmeccsekre, a sikerélményre” – nyilatkozta lapunknak a Sikoma egyik frontembere, a III. ligás bősiek középpályása, Bazsó Zsolt.


Ravasz Tibor a végére elfáradt. „Ez annak tudható be, hogy a tornán két csapat sikeréért küzdöttem. Tagja voltam a tíz éve I. ligába került Zsákovics-legénységnek, de a foghíjas Valentínó mezében is csatasorba álltam. A legfontosabb, hogy folytatódott a hagyomány. Szállnak az évek, jövőre már jubileumi tornát rendezünk. A legtöbben a kezdetektől eljárunk a mérkőzéseksorozatra, de menet közben sok újonc is gyarapította az emlékezők táborát. A téli felkészülés rajtja még odébb van, a focira éhes labdarúgók, a nézők egyaránt megtalálták a számításukat” – summázta érzéseit, a rendezvény pozitívumait a szóvivő.


A szervezők az együtteseket oklevéllel, az erőpróba három legeredményesebb csapatát serleggel, a legjobb kapusát, Bartalos Róbertet (Kispadosok) és góllövőjét, Iván Alexet (Sikoma, 12 gól) különdíjjal jutalmazták. A díjakat a 2010-ben autóbalesetben elhunyt DAC-futballista, Kosár Dávid szülei adták át a legjobbaknak.
 

IX. KOSÁR DÁVID-EMLÉKTORNA, Nyárasd

Csoportmérkőzések – A csoport: Vándor–Sikoma 0:5, Nyárasd– KD Team 1:6, Vándor–Nyárasd 2:1, Sikoma–KD Team 4:3, Vándor–KD Team 3:4, Skoma–Nyárasd 4:0. 
B csoport: Nádvágók–Valentínó 1:2, Kispadosok– Zsákovics-legénység 3:2, Nádvágók–Kispadosok 0:1, Valentínó–Zsákovics-legénység 2:2, Nádvágók–Zsákovics-legénység 4:5, Valentínó–Kispadosok 2:5.
Meccs a 7. helyért: Nyárasd–Zsákovics-legénység 6:2.
Mérkőzés az 5. helyért: Vándor–Nádvágók 2:5.
Elődöntő: Sikoma–Valentínó 4:1, KD Team–Kispadosok 3:2.
Mérkőzés a 3. helyért: Valentínó–Kispadosok 1:4.
Döntő: Sikoma–KD Team 6:2.
A tornagyőztes: Gányovics Erik, Bazsó Zsolt, Molnár Róbert, Tászli Zoltán, Práger György, Szabó Tibor, Csóka Norbert, Iván Alex.
Díjazottak – legjobb kapus: Bartalos Róbert (Kispadosok); legjobb góllövő: Iván Alex (12 gól, Sikoma). ⋌(ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A sertéstelep előtt tiltakoztak a gazdák

A sárosfai gáz nyomában

Kevesebb mint hét évre ítélték a chicagói rendőrt, aki 16 lövéssel ölt meg egy afroamerikai tinédzsert

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Már nem csak a polgármester eskethet

Megkezdődött a meggyilkolt gdanski főpolgármester temetése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?