Dunaszerdahelyiek két bajnoki címe és csapatdiadala

cselgáncs

Az előző korosztályos országos bajnokságokhoz hasonlóan a kadettok szabadfogású mezőnyében is a dél-szlovákiai birkózók játszották a prímet, ezúttal 6 elsőséggel, öt bajnoki címmel, összesen 13 éremmel, 2 csa-patbajnoki sikerrel kerültek a figyelem fókuszába. 
 

A dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban tizenhat honi klub képviseletében a fiúk mezőnyében ötvenketten, a lányoknál viszont csupán négyen mérték össze tudásukat. A hazai birkózók két bajnoki diadallal örvendeztették meg edzőiket. „Az 55 kg-os súlycsoportban Csörgő Tamás címvédőként lépett szőnyegre. Először rimaszombati vetélytársát fektette két vállra, majd a fináléban másik rimaszombati ellenfelét tusolva szerezte meg pályafutása negyedik bajnoki címét. Gaál András a 60 kilósok mezőnyének döntőjében somorjai riválisát verte technikai tussal, ezzel a sikerrel immár öt bajnoki címnél tart. Csapatversenyben az első helyen zártunk. A lányoknál Pollák Annának nem akadt kihívója, így az aranyérem mondhatni az ölébe hullott. Bajnokaink a válogatottban is megvillanthatják a tudásukat, ha a nemzetközi küzdőtéren is bizonyítanak, akkor ott lehetnek az idei korosztályos Európa-bajnokságon” – ecsetelte lapunknak sikereiket Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke. 


„Rabina Róbert a 92 kg-os súlycsoportban szerzett bajnoki címével valójában teljesítette az elvárásokat, Szeiler Matyit a fináléban Gaál András győzte le. A lányoknál a 61 kilósok megmérettetésén mieink háziversenye zajlott, a párharcot Simona Matušicová nyerte” – elevenítette fel védenceik éremcsatáit Horváth István, a somorjai Gladiátor birkózóklub főedzője.


„Csörgő Áron az országos bajnokságra az észtországi Tallinban zajló nagyszabású versenyen hangolt, ott az erős mezőnyben a negyedik helyen végzett. Dunaszerdahelyen szabadfogásban is folytatta győzelmi sorozatát” – büszkélkedett válogatott birkózójuk újabb kimagasló eredményeivel Meton Krisztián, a Bősi birkózó- és Sportklub elnök-főedzője.
A dunaszerdahelyi viadalon még rimaszombati és vásárúti versenyzőknek is jutott bajnoki érem. 
 

Érdekes

KERÜLETI TORNA, Galánta

1. Gál Norbert, Richter Bíborka; 2. Ciernik Dennis, Sanel Stojková, Őszi Korina, 3. Fülöp Patrik, Keszeli Ákos, Tóth Máté (mind gútai).
Edző: Decsi Attila.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?