Dunaszerdahelyi éremesőt hozott 2016

Dunaszerdahely |

<p>Örömteli hangulatban zajlott a csallóközi város hírnevét öregbítő, szabadfogásra szakosodott, de mindkét fogásnemben jeleskedő Dunaszerdahelyi Birkózóklub jutalmazással egybekötött hagyományos évértékelője.</p>

Egyértelmű: a helybeli sikersportág versenyzői 2016-ban kimagasló eredményeket produkáltak. „Védenceink rangos hazai és külföldi versenyeken, Ausztriában, Csehországban, Magyarországon és Romániában kamatoztatták tudásukat, harmincnégy versenyen összesen száznegyvenöt, ebből 36 arany-, 48 ezüst- és 61 bronzéremmel gyarapították gyűjteményünket. A korosztályos országos bajnokságokon mindkét fogásnemben összesen harminchat dobogós helyezéssel kerültek rivaldafénybe. Hét versenyzőnk bajnokként került a krónikába, tizenketten a fináléban maradtak alul, tizenheten pedig a dobogó legalsó fokára kerültek súlycsoportjukban. A klub két birkózója, nevezetesen Bacsfai Réka és Hakszer Balázs a kadettok kontinensviadalán képviselte Szlovákiát, Réka a 11., Balázs pedig a 22. helyen zárt. Idősebb Gaál Attila vezetésével a fiatalabb diákok korosztályában mindkét fogásnemben elsőséget szereztünk a csapatok versenyében. A Hakszer Tibor és asszisztense, Juhász Mária által irányított alakulatunk pedig a második helyre került a diákligában – ecsetelte évértékelőjében a remekbe szabott sikereket Hakszer Roland, a Dunaszerdahelyi Birkózóklub elnöke.

„Arra is büszkék vagyunk, hogy három évtized elteltével ismét a legjobbak között vagyunk. A szakági szövetség klubrangsorában 2016-ban Szlovákiában a harmadik helyre küzdöttük fel magunkat, csupán a kassai ZK 1904 és a pozsonyi Dunajplavba előzött meg bennünket” – büszkélkedett id. Gaál Attila, akit ősszel az országos kadettválogatott élére neveztek ki.

A klub sportdiplomáciai sikereit fényezte az a tény, hogy előbb kooptálták, majd a küldöttközgyűlésen az egykori kiválóságot, Jozef Lohyňát nagy szavazatkülönbséggel legyőzve Hakszer Rolandot választották meg a Szlovák Birkózószövetség alelnökévé. Az ambiciózus tisztségviselő feladatkörét illetően a szabadfogást felügyeli.

„Sokat köszönhetünk a városi önkormányzatnak, szponzorainknak. A fényesen csillogó érmek az edzőterembe csalogatják a gyerekeket, idén 13 újonccal gyarapodtunk, jelenleg 47 regisztrált versenyzőnk van. Nagy családként funkcionálunk. A gondjainkra bízott gyerekek tanulmányi eredményeire, viselkedésére is odafigyelünk. A szponzorok mellett a szülőknek is sokat köszönhetünk, példaértékű munkát végeznek rendezvényeink szervezésekor. Sikereink záloga edzőink, id. Gaál Attila, Hakszer Tibor és Szerencsés László magas szintű szakmai munkája, elhivatottsága. Megjegyzem: Hakszer Tibi bácsi a kitartás, a klubhűség jelképe lehetne, idestova négy évtizede foglalkozik a birkózópalántákkal Dunaszerdahelyen” – emelte ki lapunknak a tisztségviselő. „A birkózás az életem. Ha egészségem engedi, a jövőben is számíthatnak rám” – ígérte elérzékenyülten a jókai származású Hakszer Tibor.

A rendezvény kicsúcsosodását az Év birkózója ankét ünnepélyes eredményhirdetése jelentette. A fiatalabb diákoknál Gaál András, az idősebb diákoknál Csörgő Tamás, a kadettoknál és a junioroknál Hakszer Balázs, a lányoknál pedig Bacsfai Réka végzett az élen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?