Drogok a teniszben

Sydney. Az ausztrál doppingügynökség vezetője szerint a teniszsport élvonalát megfertőzték a tiltott teljesítményfokozó szerek és a különféle drogok. John Mendoza úgy véli, hogy hatalmas a baj, mert a sportág vezetői semmit sem tesznek a tisztább viszonyokért.

Sydney. Az ausztrál doppingügynökség vezetője szerint a teniszsport élvonalát megfertőzték a tiltott teljesítményfokozó szerek és a különféle drogok. John Mendoza úgy véli, hogy hatalmas a baj, mert a sportág vezetői semmit sem tesznek a tisztább viszonyokért. A szakértő állítja, hogy elsősorban a nők körében „divat” a doppingolás, igaz, éljátékos még egyszer sem bukott le. „A játékosok azért mernek bátran és gátlástalanul kockáztatni, mert ritkák az ellenőrzések” – fogalmazott Mendoza, s őt igazolja, hogy a 4 Grand Slam-tornán ugyan van kontroll, de ez roppant kevés. Hétfőn hozták nyilvánosságra, hogy a májusvégi, júniuseleji francia nyílt teniszbajnokságon, a Roland Garroson elvégzett 128 doppingtesztből kettőnek pozitív lett az eredménye. Az AFP francia hírügynökség a Le Monde című lapra hivatkozva arról számolt be, hogy az ügyben egy-egy férfi és női játékos érintett, akiknek a szervezetében lidokain, illetve egyfajta stimuláns nyomaira bukkantak. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?