Dráma után mámor: bentmaradt a DAC

Dunaszerdahely |

<p>Kiharcolta a bentmaradást a DAC labdarúgócsapata: a sárga-kékek 1:0-ra győztek a nagyszombati Spartak ellen a labdarúgó Corgoň Liga utolsó előtti, 32. fordulójában, s mivel a nyitraiak kikaptak a bajnok Slovan otthonában, a dunaszerdahelyieknek már behozhatatlan az előnyük a táblázat utolsó előtti helyén.</p>

Pontegyenlőség esetén az egymás elleni meccsek döntenek, ez a DAC-nak kedvez (1:0, 0:0, 1:1). A Nitra kilenc élvonalbeli szezon után esett ki. 

A DAC-arénában frenetikus hangulatot teremtett a 7009 szurkoló, akik már a 11. percben gólt kiálthattak: Szabó Ottó egy szabadrúgást védhetetlenül csavart a felső sarokba. A dunaszerdahelyiek játékában voltak pontatlanságok, de ezt óriási akarással kompenzálták. A nagyszombatiak enyhe mezőnyfölényben játszottak, de főleg pontrúgások után kerültek helyzetbe. A legnagyobb egyenlítési lehetősége Kuzmának volt, de szabadrúgásból kevéssel a kapu mellé lőtt. A 82. percben jött a hír, hogy vezet a Slovan a Nitra ellen, Slovan-gólnak így még nem örültek a DAC-stadionban. Az utolsó öt percet állva izgulta, tapsolta, szurkolta végig a hétezer néző, Kuzma közelről a kapu fölé bombázott, zúgott a Szép volt, fiúk, a lefújás után pedig mindenki a pozsonyi eredményt várta. Amikor befutott a hír, hogy a Slovan 2:1-re nyert, elkezdődött az ünneplés: a DAC a következő szezonban is az élvonalban szerepel.

FK DAC 1904–FC Spartak Trnava 1:0 (1:0)

Dunaszerdahely, 7009 néző. Góllövő: Szabó O. (12.), Játékvezető: Vlk. Sárga lap: Straka, Gergel, Penksa, ill. Vlasko, Čarnota, Mikovič. DAC: P. Penksa–M. Turňa, Klabník, Peter Majerník, Szabó O.–Straka G.–E. Ujlaky, Kristo (81. Kwin), Gergel, Brašeň (87. Jakúbek)–Matúš (72. Nguekam). TRNAVA: Rusov–Janečka, P. Čarnota, Martin Tóth, J. Chovanec (76. Mikovič)–K. Kuzma, Procházka–Schranz, Vlasko (55. Nworah), E. Sabo–M. Vyskočil (71. Gašparík).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?