Dráma után kivégzés: a Real Európa trónján

<p>A 93. percig az Atlético Madrid volt a BL-győztes, ám a Real az utolsó utáni percben egyenlített. A hosszabbításban pedig hármat vágott és megszerezte 10. BEK/BL-győzelmét. Real&ndash;Atlético 4-1.</p>

Drámai csatát hozott a lisszaboni BL-döntő. A párosítás is egyedi volt: eddig még sosem fordult elő, hogy a legrangosabb európai kupasorozat fináléjába egy város csapatai találkozzanak. Spanyol döntő már volt, 2000-ben a Real 3-0-ra verte a Valenciát. Az volt a madridiak nyolcadik győzelme, ezúttal a tizedik BL-címért jöttek Lisszabonba. Az Atlético története első BL-győzelmét érhette volna el.

A meccs nem kezdődött szerencsésen az Atléti számára: a csapat legjobbját, a gólerős Diego Costát már a 9. percben le kellett cserélni. A csatár hetek óta sérüléssel küzd, sokáig kérdéses volt, tudja-e vállalni a játékot. Tudta, de csak 9 percig. Az első játékrész első felében a Real játszott fölényben, Gareth Bale egy komoly ziccert is elpuskázott, majd a semmiből vezetést szerzett az Atlético: a védő Godín egy beadást fejelt Iker Casillas hálójába.

A gól után nem tudott magához térni a Real, a második félidő pedig ott folytatódott, ahol az első befejeződött: az Atlético taktikusan játszott, kapura is veszélyesebb volt. Az utolsó 25 percben viszont a kisebbik madridi csapat teljesen beszorult, egymás után kapta a sárgákat, a Real pedig sorban dolgozta ki a helyzeteket – és rontotta el őket. Benzema épphogy lemaradt egy beadásról, Bale ismét ziccerben hibázott, Cristiano Ronaldo felé lőtt. Amikor már úgy tűnt, az Atlético megússza kapott gól nélkül, a 93.percben Sergio Ramos révén egyenlített a Real: ez volt a nagyobbik madridi csapat utolsó helyzete a rendes játékidőben.

A hosszabbításban folytatódott a Real nyomása, az Atléticóból érezhetően sokat kivett a második félidő. A 110. percben egy kontra után di Maria került ziccerbe, lövését Curtois még védte, ám a bepattanót a jókor érkező Bale a vinklibe fejelte. Az Atlético erőtlenül próbálkozott egyenlíteni, a legvégére pedig teljesen szétesett. A kegyelemdöfést Marcelona adta meg a 118. percben, majd két perccel később Ronaldo buktatásáért adott tizenegyest a bíró, melyet a sértett értékesített.

A Real győzelmével a tizedik BEK/BL-trófeát szerezte meg, ezzel megerősítette helyét a legsikeresebb klubok ranglistájának élén. A tíz trófeából hat BEK-serleg (ezeket az 50-es, 60-as években szerezte a klub), négy pedig BL-serleg (1998, 2000, 2002 és 2014). 

Az eredmény:

Real Madrid– Atlético Madrid 4-1 (0-1, 1-1) h.u. Góllövők Sergio Ramos (93.), Bale (110.), Marcelo (118.), C. Ronaldo (120.), illetve Godin (36.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?