Döntögeti a csúcsokat

Életkorát tekintve nagymama, de még mindig nincs elege a teniszből! A cseh származású amerikai Martina Navrátilová az idén lesz negyvenhét éves. Mit számít ez? Továbbra is gyűjti a győzelmi babérokat.

Életkorát tekintve nagymama, de még mindig nincs elege a teniszből! A cseh származású amerikai Martina Navrátilová az idén lesz negyvenhét éves. Mit számít ez? Továbbra is gyűjti a győzelmi babérokat. A tizenhét esztendős orosz Szvetlana Kuznyecovával az oldalán (szabad kártyával indulnak az év első Grand Slam-versenyén, a január 13-án kezdődő melbourne-i Australian Openen) az elmúlt héten megnyerte a Gold Coast-i torna páros versenyét, az ausztrál kemény pályás bajnokságot, és az eddig inkasszált mintegy másfél milliárd szlovák koronának megfelelő pénzdíjait újabb milliókkal szaporította. Ezzel önmagát törölte a Rekordok könyvéből. Méghozzá kétszer.

A 46 éves, 2 hónapos és 14 napos Martina a legidősebb női teniszező, aki valaha is tornát nyert, és ez volt párosban a 167. győzelme. Ugyanennyi sikert könyvelhet el egyesben, de ezt a „műfajt” hivatalosan már kilenc éve nem műveli.

Amikor Kuznyecova 1985-ben megszületett, Martina huszonkilenc esztendős volt. „A kor csak számokat jelent, ám elismerem, némileg szél-sőséges vagyok” – nyilatkozta mosolyogva Navrátilová. „Egyszerűen fantasztikus! Ötletes, mint egy tinédzser. Egyáltalán nem érzem, hogy idősebb az édesanyámnál” – lelkendezett Kuznyecova.

Navrátilová hosszú teniszéletének titka? Nincs alkohol, nincs cigaretta, csak diéta és sok-sok sport: síelés, jóga, vízi búvárkodás, jégkorong... És elsősorban szerelem. Leszboszi szerelem. Martina mostanában ismét szerelmes.

Az amerikai Toni kisasszonnyal eljegyezték egymást, karikagyűrűt is húztak, Hollandiában tervezik az esküvőt. „Toni életem boldogsága. A legcsodálatosabb vonzalom, amelyet valaha is átéltem” – állítja Martina. Tonival gyerekről is álmodnak! „Sajnos, elmúlt már az idő, amikor saját gyerekem lehetett volna. De szívesen adoptálnánk egy ötéves fiút vagy lányt. Mindegy. Vagy még inkább ikreket” – mondta minden idők egyik leghíresebb teniszezője, akiről köztudott (és ezt nyíltan be is vallja), hogy a nők kegyeit keresi a férfiaké helyett.

O’ est la vie – mondaná a francia. Ilyen (is) az élet... (tv)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?