Döntőben a zólyomiak

Zólyom. Hazai siker született a jégkorong ST Extraliga elődöntőjének 7. mérkőzésén, s ezzel a zólyomiak jutottak másodikként a döntőbe, ahol a trencséniekkel találkoznak.

Boldogság zólyomi módra. A Slovan legyőzése után a jégen hasalva ünnepeltek a bajnokverők. TASR-felvételZVOLEN–SLOVAN 4:1 (0:1, 2:0, 2:0), g.: Bartek (29., 53.), Babka (39.), Igor Majeský (42.), ill. Macho (5.). Játékvezető: Ország, 7050 néző (telt ház). A sorozat végeredménye: 4:3 a Zvolen javára. ZVOLEN: Križan–Klepáč, Babka, Škuta, Harabín, Štork, Velebný–Bartek, Šechný, Cibuľa–Paciga, Klouda, Igor Majeský–J. Čierny, Polášek, Rajčák. SLOVAN: Halák–Vlk, J. Tabaček, Pavlas, Jendek, J. Nedvěd, Sejejs–Lažo, Jánoš, R. Školiak–Kuľha, Hujsa, Pašek, Pavličko–Plch, Macho, T. Višňovský. Sokáig jól tartotta magát a Slovan az elődöntő sorsdöntő mérkőzésén. Egy gyors góllal vezetést is szerzett, és 25 percen át őrizte előnyét, ekkor a hazaiak kettős emberelőnyhöz jutottak, és Bartek révén egyenlítettek. Tíz perccel később Babka bombagólt ütött a felső sarokba, s úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés sorsa. Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de gólt már csak a hazaiak ütöttek. A záróharmadban előbb egy gyengén kilőtt korongot megszerezve Igor Majeský a kék vonalról lőtt a kapuba, majd egy mintaszerű támadás végén a hazai gólgyáros, Bartek másodszor volt eredményes.

Križan kapus karmesterként irányította a közönséget a mérkőzés hajrájában, s a találkozó után hatalmas ünneplés kezdődött a zólyomi jégen.

Martin Bartek a két hazai gól szerzője elárulta, hogy egy besztercebányai Szvetlana nevű orosz gyógyító öntött lelket a csapatba a mérkőzés előtt. „Nem árulom el, mit tett velünk, ez a mi titkunk” – mondta a kiváló csatár. Ján Jaško, a hazaiak edzője azt is hozzátette, hogy a mérkőzés döntő momentuma a Babka–Bartek kettős összjátéka és természetesen Križan kapus kiváló teljesítménye volt. Robert Mráz a hazai klubelnök eleve számolt azzal, hogy kiverik a Slovant: „Tudtam, ha nem lesz sok kiállítás, akkor csapatunk kiválóan helytáll. Ráadásul Ország játékvezető is jól bíráskodott. Korábban csak a döntőbe akartunk jutni, most már ott vagyunk, és megpróbálunk többet elérni.”

Nehéz volt nyilatkoznia a vesztett csata után Ľubomír Pokovičnak a Slovan edzőjének: „Arról nem akarok beszélni, hogy mi döntött. Két mérkőzés jut folyton az eszembe, mindkettőn olyan gólokat kaptunk, amelyek szabálytalanok voltak. Bebizonyosodott, hogy a hazai pálya előnye döntő volt. Ezért volt fontos az alapszakasz után a második és nem a harmadik helyen végezni.”

A DÖNTŐ MŰSORA

Kedd, március 30: Dukla Trenčín–HKM Zvolen

Szerda, március 31: Trenčín–Zvolen

Szombat, április 3: Zvolen–Trenčín

Vasárnap, április 4: Zvolen–Trenčín

Az esetleges többi találkozó – április 6: Trenčín–Zvolen, április 8: Zvolen–Trenčín, április 10: Trenčín–Zvolen. (tasr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?