Döntetlennel kezdte az évet a magyar futballválogatott

Győr |

<p>Döntetlennel kezdte a 2012-es esztendőt a magyar labdarúgó-válogatott: Egervári Sándor szövetségi kapitány csapata szerdán 1-1-et játszott Bulgáriával a Győrben rendezett barátságos mérkőzésen.</p>

A magyarok gólját a 42. percben a Mainz futballistája, Szalai Ádám szerezte, aki 2010 novembere után tért vissza a nemzeti együttesbe, térdszalag-szakadását követően. A vendégek Valerij Bozsinov révén a 86. percben egyenlítettek.
A magyarok immár 37 év és öt találkozó óta nem tudták legyőzni Bulgáriát.
A csereként beállt Király Gábor 86. alkalommal ölthette magára a címeres mezt, ezzel a kapusok rangsorába utolérte a rekorder Grosics Gyulát, az Aranycsapat legendás játékosát.
A magyar válogatott legközelebb június elsején, Csehországban lép pályára, szintén barátságos mérkőzésen, majd három nappal később Írországot fogadja.

Eredmény:
Magyarország-Bulgária 1-1 (1-0)
-------------------------------
Győr, ETO-Park, 14 ezer néző.: Jonas Eriksson (svéd)
gólszerzők: Szalai (42.), illetve Bozsinov (86.)
sárga lap: Kádár (33.), Szalai (42.), Németh (91.)

Magyarország:
-------------
Bogdán Ádám (Király Gábor, 84.) - Varga József, Korcsmár Zsolt, Juhász Roland, Kádár Tamás - Hajnal Tamás (Koman Vladimir, a szünetben), Pintér Ádám, Buzsáky Ákos (Elek Ákos, a szünetben), Dzsudzsák Balázs (Laczkó Zsolt, 81.) - Szabics Imre (Németh Krisztián, a szünetben), Szalai Ádám (Priskin Tamás, 64.)

Bulgária:
----------
Nikolaj Mihajlov (Sztojan Kolev, 63.) - Ivan Bandalovszki (Georgi Milanov, a szünetben), Nikolaj Bodurov, Ivan Ivanov, Petar Zanev (Valerij Bozsinov, 63.) - Sztaniszlav Manolev, Szvetoszlav Diakov, Vladimir Gadzev (Ivan Sztojanov, 84.), Hriszto Zlatinszki (Alekszander Tonev, a szünetben), Emil Gargorov (Veszelin Minev, 63.) - Ivelin Popov

I. félidő:
----------
5. perc: Dzsudzsák jobb oldali beadását Szalai öt méterről fejelte a jobb kapufára.
42. perc: Pintér 22 méteres lövését követően Szalai a bolgár kaputól tíz méterre lekezelte a labdát, majd egy fordulás után jobbal a jobb sarokba bombázta (1-0).

II. félidő:
-----------
86. perc: Dzakov átadását Bozsinov üresen kapta a magyar kaputól 11 méterre, a bolgár csatár pedig a kapu bal oldalába lőtt (1-1).

Kiegyenlített játékot hozott a mérkőzés első félideje. Többnyire a mezőnyben küzdöttek egymással a csapatok, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. Ennek ellenére Egervári Sándor csapata térhetett előnnyel a szünetre, ugyanis a sérülését követően több mint egy évvel ismét a válogatottban szereplő Szalai Ádám némileg szerencsés körülmények között ugyan, de a hálóba talált.
A második félidőben jobbára a bolgár válogatott akarata érvényesült: a vendégek három alkalommal is egy az egyben vezethették a labdát Bogdánra, a magyar kapus egyszer bravúrral hárított, két alkalommal pedig mellé lőttek a bolgárok. A negyedik esetben már nem volt kegyelem, Bozsinov magabiztosan értékesítette ziccerét, ezzel kialakult az 1-1-es végeredmény.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?