Döntetlen lett a DAC–Slovan

Fantasztikus hangulatban 1:1-es döntetlent ért el a DAC a pozsonyi Slovan ellen a labdarúgó Fortuna Liga 3. fordulójának rangadóján. A dunaszerdahelyiek ezzel már nem százszázalékosak a bajnokságban, de őrzik veretlenségüket, és a tabella második helyén állnak.A várakozás teszi.

Fantasztikus hangulatban 1:1-es döntetlent ért el a DAC a pozsonyi Slovan ellen a labdarúgó Fortuna Liga 3. fordulójának rangadóján. A dunaszerdahelyiek ezzel már nem százszázalékosak a bajnokságban, de őrzik veretlenségüket, és a tabella második helyén állnak.

A várakozás teszi. Az érzés, hogy „itt ma még bármi lehet”. Ettől vibrál a levegő már egy órával a kezdő sípszó előtt, és ettől lesz libabőrös az ember, ha megszólal a Radetzky-mars.

A DAC két meccs után hat ponttal várhatta a Slovan elleni derbit, amin tényleg „bármi lehetett”: a DAC remek formában van, a pozsonyiak meg fáradtak az egy hónapja tartó csütörtök–vasárnap erőltetett meccsritmus miatt – vagyis egyáltalán nem volt kizárt, hogy a sárga-kékek a nagy riválist is elkapják. Borítékolható volt, hogy nézőcsúcsot hoz a meccs, s így is lett: 6443 drukker váltott jegyet a DAC-arénába.

Pozsonyból ezúttal kevesen érkeztek, rendbontás sem volt, csak két petárda repült be a játéktérre. A hazai drukkerek fantasztikusak voltak, szólt a „Micsoda álom, micsoda mámor” meg a többi sláger. (Az egyetlen foltot Priskin Tamás folyamatos szidalmazása jelentette, még a hazai bemondó is megjegyezte, hogy „ezt már nem kellene”.)

S mindehhez jött egy remek meccs. Az első negyedórában a DAC-nak három nagy helyzete is volt, Pačinda lövése felülről súrolta a felső lécet, Sarr csavart labdája alig ment mellé, Štepanovský pedig szép akció végén a kapu fölé lőtt. Öröm volt nézni a DAC játékát, de jött a hidegzuhany: Straka labdavesztése után Štefánik passzolt Priskinhez, a magyar válogatott csatár villant egyet, s máris vezetett a Slovan – 0:1. A játék képe alapján egyáltalán nem volt megérdemelt a Slovan gólja.

A 36. percben azonban egy pontrúgás után egyenlítettek a hazaiak: Pačinda szögletét követően Kwin védhetetlenül fejelt a hálóba – 1:1. „Játszik a DAC!” – zúgott a lelátókon, s a DAC tényleg játszott is, a szünet előtt Pačinda még egyszer a felső lécet találta el. A dunaszerdahelyiek nyomtak, de Kamil Horváth játékvezető egy ígéretes DAC-beadás előtt/közben gyorsan lefújta az első félidőt… Fütyültek a drukkerek, Németh Krisztián sportigazgató pedig csak csóválta a fejét: „Én még ilyet nem láttam…”

A második félidőben valamivel kiegyenlítettebb lett a játék, de továbbra is a DAC volt fölényben. Újabb gólt viszont már nem sikerült szereznie, bár az utolsó 13 percben emberelőnyben játszott, s közvetlenül a lefújás előtt Jurčo lábán ottis volt a győztes gól, de a csereként beállt csatár elesett a saját lábában… „Elcsúsztam, megesik az ilyen – jegyezte meg a mérkőzés után Jurčo. – Megyünk tovább, készülünk a zsolnaiak ellen!”

A Slovant irányító Dušan Tittel is csak elismerően nyilatkozott a dunaszerdahelyiek játékáról. „Kiváló meccset láttunk, a DAC sokkal jobban felkészült belőlünk, mint a legutóbbi összecsapásunkkor, amikor simán 3:0-ra nyertünk Dunaszerdahelyen. Sajnálom, hogy nem sikerült megőrizni az előnyünket, de respektálnom kell az ellenfél erejét” – mondta Tittel, s hozzátette, a Slovan több játékosát pihentette a Krasznodar elleni EL-selejtező visszavágójára.

Tomislav Maric is elégedett volt az egy ponttal: „Jó meccs volt. Tudtunk, hogy a Slovannak erős támadói vannak. Az 1:1 teljesen rendben van, már a következő mérkőzésre koncentrálunk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?