Domonkos: Volt motivációm a DAC ellen, de ez nem az elégtételről szólt

dac

Így látta a DAC rózsahegyi mérkőzését (4:1) a két vezetőedző és Domonkos Kristóf.

Könnyen lehet, hogy a DAC sima, 4:1-es rózsahegyi veresége az európai kupaszereplésbe kerül a klubnak. Így látta a labdarúgó Fortuna Liga fordulójának péntek esti nyitómérkőzését a két vezetőedző és Domonkos Kristóf, a liptóiak dunaszerdahelyi nevelésű középpályása.

A DAC pénteken este húszpercnyi kiegyenlített játék után hátrányba került Rózsahegyen, onnantól pedig nem igazán volt benne a mérkőzésben a vendéggyőzelem. A hazai csapat végig tudatosabban focizott és több helyzetet dolgozott ki.

Domonkos remekelt

Domonkos volt a mérkőzés egyik hőse, a dunaszerdahelyi nevelésű játékos remek teljesítménnyel és két gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez: először egy szögletrúgással találta meg Madleňák fejét, majd a harmadik rózsahegyi gól előtt szerelte Veselovskýt, meglódult, és remek ütemben ziccerbe hozta Bobčeket, aki nem hibázott.

„Természetesen volt bennem motiváció, hiszen Dunaszerdahelyen nevelkedtem, de nem akartam elégtételt venni a DAC-on, én nem így gondolkodom – mondta lapunknak a mérkőzés után Domonkos. – Egyszerűen csak nagyon örülök, hogy pályára léphettem és elégedett vagyok azzal, hogy két gólpasszt szereztem. Hát még ha a gól is összejött volna... Tudtuk, hogy problémát okoz a DAC-nak, amikor kicsit visszább áll egy csapat ellenük, ezért nem a szokásos magas letámadásunkat alkalmaztuk, és és ez a taktika sikeres volt. A gyors ellentámadásaink beváltak.ˮ

„Másképp kell játszani”

„Az első félidő után nem éreztük igazságosnak az eredményt, mert volt több helyzetünk is, amiket nem tudtunk kihasználni. A második félidőben 30-40 másodperc után gólt kaptunk a koncentráció hiánya miatt, attól a pillanattól kezdve pedig ez már más mérkőzés volt. A győzelemhez másképp kell játszani. Amit a hét folyamán gyakoroltunk, nem működött, a támadásba való átmeneteink sikertelenek voltakˮ – értékelte a mérkőzést Joao Janeiro, a DAC vezetőedzője.

Kollégája, a játékosként a DAC-ban is szereplő Peter Struhár egyetértett vele. „Szép gólokat szereztünk, ma minőségibb volt az átmenetünk a támadásba, az ellenfelünknek problémát okozott megállítani a gyors játékosainkat. A dunaszerdahelyiek talán látszatra többet birtokolták a labdát, de ez a mai futballban semmit sem ér. Az a fontosabb, hogy igyekeztünk offenzívan játszani, nagyjából tizenkét helyzetünk volt, míg ők talán négy lehetőséget dolgoztak kiˮ – mondta a rózsahegyiek trénere.

Automatikus nemzetközi kupaszereplést csak a harmadik hely jelentene a DAC számára, de a sárga-kékek ezzel a vereséggel nagyon messze kerültek az Európa-konferencialigától: hátrányuk a dobogós rózsahegyiekkel szemben immár nyolc pont.

Vasárnap a kerületi rangadón a nagyszombati Spartakot fogadják a csallóköziek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?