Domik és tinitársai

<p>Három évvel ezelőtt intettek búcsút a IV. ligának a felediek, azóta minden évadban a közép-szlovákiai V. liga D csoportjának élmezőnyében végeznek. Az őszi idényt másodikként zárták, mindössze egy ponttal vannak lemaradva az éllovas nagykürtösiektől.</p>

ÁBEL GÁBOR

A több mint kétezer lakosú település szurkolói most azt várják kedvenceiktől, hogy egy tavaszi sikerszériát követően ismét a IV. ligában folytassák szereplésüket. „Csupán Ragyolcon kaptunk ki ősszel, négyszer döntetleneztünk, a többi akadályt gond nélkül vettük. Az idényzáró csábi nyertes mérkőzésünk méltó kicsúcsosodása volt az egész évi munkánknak” – tekintett vissza a bajnokság első felére Singlár Csaba feledi klubmenedzser.

Az óváriak után ők rúgták a legtöbb gólt (29) és a legkevesebbet kapták (12). Ha a legerősebb összeállításban sikerült kiállniuk, legyőzhetetlenek voltak, emlékezetes volt a tornaljai vizitjük, ahol 4:1-es diadalnak örülhettek. S bár szinte tökéletesen haladt a csapat szekere, télen mégis edzőváltáshoz folyamodtak. Miroslav Kéry helyett Milan Špaček ült a kispadra. „Kéry a II. ligás rimaszombatiak másodedzője lett, ezért úgy döntöttünk, megadjuk az eddig csupán ifjúsági alakulatoknál ténykedő Špačeknek a bizonyítási lehetőséget. A hajdani edzővel együtt távozott tőlünk Marek Drak, Hank Denisz, Marek Balčo, Michal Prečnek és Illés Richárd. Új szerzemények Rimaszombatból Michal Michálek, Múčik Zsolt, Hank Dominik és Zibrin Ferenc, mindemellett az ifiből előléptettük a felnőttek közé Zagyi Renét, Bohó Róbertet és Gyurcsík Pétert” – sorolta a téli holt idény legfontosabb történéseit Singlár Csaba.

A két szezon közti szünetben azonban más is történt az alakulat háza táján. Részt vettek a Rimaszombati Területi Labdarúgó-szövetség által szervezett Téli Kupa mérkőzéssorozaton, s végül elnyerték a vándorserleget. Mindemellett öt előkészületi meccsen vannak túl, kettőt megnyertek, egyszer remiztek, kétszer pedig vereséget szenvedtek. A fülekiek elleni vasárnapi főpróba tökéletesre sikeredett, hiszen 3:2 arányban felülkerekedtek a IV. ligás csapaton.

„A hétvégi idénynyitón az alsósztregovaiakhoz látogatunk, sajnos egyik kulcsjátékosunk, Farkas Milán sárga lapok miatt nem léphet pályára. Előnyünk, hogy tavasszal az élmezőnyben tanyázó nagykürtösieket és tornaljaiakat hazai környezetben fogadhatjuk. Fiatal a csapat, ugyanis a negyvenéves Domik Attilán kívül valamennyi játékosunk húsz év alatti. Megváltozott a keret összetétele, az új tréner nyilvánvalóan új szemléletet hoz. Nem célunk a minden áron való feljutás, ám tény, hogy sokkal jobban éreznénk magunkat a IV. ligában” – tette hozzá a felediek menedzsere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?