Doll: higgadtság kell a Fradi-sikerhez

A Debrecen döntetlennel, a Spartak, a Slovan és a zsolna-iak egygólos győzelemmel várják a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának mai visszavágóit.A Fraditól bravúrnak számítana a továbbjutás, Geráéknak idegenben kellene ledolgozniuk a hátrányukat.Nyolc nap, kilenc pont3:2-es győzelemm

A Debrecen döntetlennel, a Spartak, a Slovan és a zsolna-iak egygólos győzelemmel várják a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának mai visszavágóit.

A Fraditól bravúrnak számítana a továbbjutás, Geráéknak idegenben kellene ledolgozniuk a hátrányukat.

Nyolc nap, kilenc pont

3:2-es győzelemmel hangolt a Skonto Riga elleni visszavágóra a DVSC. A Békéscsaba elleni bajnokin 2:1-ről tudott felállni a Loki, de a lettek ellen kevésbé fordulatos meccsben és sima továbbjutásban bíznak Debrecenben.

„Engem nem csupán az dob fel, hogy a bajnokin jól sikerült az utolsó pillanatban elvégzett szabadrúgásom, hanem az is: győzelmet hozott a csapatunk második félidei harcos játéka – árulta el Korhut Mihály, a DVSC játékosa a klub honlapjának. – Mi másra készülnénk: továbbjutás a Riga ellen, újabb bajnoki siker, aztán jövő csütörtökön jó eredmény a következő nemzetközi meccsen. Nyolc nap alatt kilenc pontot szeretnénk ajándékozni a szurkolóinknak!”

Amennyiben a debreceniek ki tudják verni a kilenc tétmeccs óta veretlen Skonto Rigát, úgy a következő fordulóban a KR Reykjavík– Rosenborg párharc jobbikával találkoznak.

Pokoli hangulat

A Groupama Arénában összeszedett 1:0-s hátrányuk ellenére bizakodva utaztak Szarajevóba a Ferencváros játékosai, akik szerint a bosnyák rekordbajnok Zeljeznicar otthonában is ki fogják tudni vívni a továbbjutást a Standard Liége elleni újabb körbe. „Az lesz a kulcs, hogy a kínálkozó lehetőségeket minél nagyobb százalékban értékesítsük. Képesnek tartom a csapatot arra, hogy bravúrt érjünk el” – mondta a Fradi TV-nek Gera Zoltán, a zöld-fehérek legrutinosabb játékosa.

„Az első meccsen rengeteg helyzetünk volt, láthattuk, hogy nem egy legyőzhetetlen gárda az ellenfelünk. Fontos lesz, hogy a fiúk együtt mozogjanak, ne hagyjanak sok területet a Zeljeznicarnak. Várhatóan sokan lesznek a stadionban, de egy pillanatra sem veszíthetjük el a fejünket” – nyilatkozta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

A bosnyák drukkerek már az első találkozót is óriási hangerővel szurkolták végig, a budapesti jegyüket felmutató Zeljeznicar-szurkolók ingyen tekinthetik meg a visszavágót. A belépő nélkül érkező fradistákat ellenben a hírek szerint akár a határon is visszafordíthatják.

Diétás felkészülés

Zsolnán nem szokványos körülmények között készültek a Dacia Chisinau elleni hazai visszavágóra: a Moldovában összeszedett bélfertőzés miatt a hétvégi bajnokijuk elmaradt, helyette pihentek a játékosok, akik közül még most is többen diétáznak. „Adrián Guľa edző azt kérte, hogy ezzel már ne foglalkozzunk, mert így is bele kell rázódnunk a meccsritmusba. Nehezebb kilencven percre számítunk, mint a 2:1-es kinti győzelmünkkor – szögezte le Denis Vavro, a zsolnaiak védője klubja honlapjának. – Még többet kell az összjátékot erőltetni, gyors passzokkal kapkodásra kényszeríteni a moldávokat, és figyelni kell, hogy a középpályán ne kerüljenek létszámfölénybe.”

A zsolnaiakat az intheti némi óvatosságra, hogy utolsó felkészülési meccsükön épp hazai pályán kaptak ki 2:1-re a cseh második ligás Frýdek-Mýstektől.

A következő fordulóban az ukrán Vorkszla Poltava lesz a továbbjutó ellenfele.

Feltörni a védelmet

Mindkét múlt heti tétmeccsén szenvedett a Slovan, de játékosai mindkétszer győztesen hagyták el a pályát. A Fortuna Ligában Aranyosmaróton nyertek 2:1-re, az UC Dublin elleni pozsonyi EL-selejtezőn pedig 1:0-ra. Utóbbi meccsen emberhátrányban vívták ki a győzelmet – Gorosito eltiltása miatt a visszavágón nem játszhat –, s szerény képességű, az ír másodosztályban szereplő ellenfelüktől ezúttal is masszív védekezésre számítanak.

„Egy hete is nehezen tudtuk bevenni a kapujukat, most is azt várjuk, hogy az egész meccsen a védelmük feltörésével leszünk elfoglalva” – jegyezte meg Dušan Tittel, aki a hét elejétől már a hiavatalos jegyzőkönyvekben is a Slovan vezetőedzőjeként lehet feltüntetve, miután meghosszabbították edzői képesítésének érvényességét.

A Slovannál annak viszont nem örülnek, hogy az (elvárt) újabb selejtezőkörben nem túl attraktív, de nehéz ellenfelet kaptak az orosz FK Krasznodar személyében.

Tartalékos felállás

Nem a legjobb előjelekkel utazott Észak-Írországba a nagyszombati csapat: a Spartak 4:2-re kikapott a Myjavától a Fortuna Liga nyitányán, a Linfield ellen pedig sérülések és eltiltások miatt hat futballista fog hiányozni a kezdő tizenegyből. Az új igazolás, a Győrből érkezett Ľuboš Kamenár kapus még nem védhet, a Podbrezováról visszatért Marek Janečka sem játszhat, a Spartak vezetőinek azonban az idő rövidsége ellenére sikerült elintézniük, hogy bosnyák légiósaik, Halilovic és Harba megkapják a beutazáshoz szükséges vízumot.

A sovány 2:1-es előny és a bekapott gól viszont azt jelenti, hogy a vendéglátók már egy 1:0-s győzelemmel továbbjuthatnak. „A Linfieldet nem tartom olyan erős csapatnak, amely kiverhetne minket. De ehhez az kell, hogy a fiúk felelősségteljesen álljanak a meccshez, és egy kis szerencséjük is legyen” – mondta az egyesület weboldalának a nagyszombatiak 80 éves legendája, Valér Švec.

A selejtező harmadik fordulójában nézőcsalogató ellenfelet fogadhatna a Spartak, akár a Lokomotiv Zagreb, akár a PAOK Szaloniki jut tovább.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?