Djokovics megvédte címét

Az első szettben 5:5-ig mindkét játékos őrizte az adogatását. Ekkor Federer elnyerte Djokovics szerváját, azonban a szerb világelső rögtön visszabrékelt, így végül a rövidítés döntött.

Az első szettben 5:5-ig mindkét játékos őrizte az adogatását. Ekkor Federer elnyerte Djokovics szerváját, azonban a szerb világelső rögtön visszabrékelt, így végül a rövidítés döntött. A tie-breakben Djokovicsnak minden összejött, s így megnyerte az első játszmát.

A második szettben is hasonló volt a játék képe, ezúttal mindkét versenyző végig tudta hozni az adogatását, s ismét rövidítés következett. Ez pedig egészen drámai csatát hozott, Djokovicsnak hét játszmalabdája is volt, amit nem tudott kihasználni, Federer azonban a második szettlabdáját értékesíteni tudta (12:10-re nyerte a rövidítést).

A harmadik játszma közepén, 2:1-es Djokovics-vezetésnél cseperegni kezdett az eső, s rövid időre félbeszakadt a meccs. Az előzetes hírek szerint mégsem húzták be a tetőt, mivel az eső nagyon hamar elállt, pedig a szakírók már arról értekeztek, hogy a tető behúzása Federernek kedvezhet. A szünet azonban nem zavarta meg a szerb klasszist, aki végül 6:4-re hozta a szettet.

A negyedik játszmában 2:2-ig mindkét játékos hozta az adogatását, ekkor azonban Djokovics brékelte Federert. El is húzott 4:2-re, majd 5:3-ra. A szerb klasszis egyre inkább elemében volt, a sikeres ütései után diadalmas üvöltéseket hallatott. Djokovics nem bízott semmit a véletlenre, s az utolsó játékban elnyerte Federer adogatójátékát, ezzel megvédte wimbledoni címét.

Federer 2006-os és 2007-es sikere óta Djokovics az első, aki egymás után kétszer tudott nyerni az All England Clubban. A szerb játékos összességében harmadszor győzött Wimbledonban. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?