Djokovics megint legyőzte Andy Murrayt

A világelső Novak Djokovics megvédte címét az Australian Openen, a tegnapi döntőben 2 óra 54 perc alatt 6:1, 7:5, 7:6-ra legyőzte a brit Andy Murrayt, és hatodszor diadalmaskodott Melbourne-ben.Az előjelek a szerb klasszis sikerét ígérték: még nem vesztett finálét az Australian Openen, eddigi mérkőz

A világelső Novak Djokovics megvédte címét az Australian Openen, a tegnapi döntőben 2 óra 54 perc alatt 6:1, 7:5, 7:6-ra legyőzte a brit Andy Murrayt, és hatodszor diadalmaskodott Melbourne-ben.

Az előjelek a szerb klasszis sikerét ígérték: még nem vesztett finálét az Australian Openen, eddigi mérkőzéseinek 90 százalékát megnyerte a Flinders Parkban, és 21/9-re vezetett a skót ellen kettejük különpárharcában, aki utóbbi 11 meccsükből tízet elvesztett. Murray esetében kérdéses volt a koncentráció is, mivel korábban közölte, hogy felesége bármikor szülhet, és ebben az esetben azonnal hazautazik Ausztráliából.

A csata első felvonása rendkívül egyoldalúra sikeredett, a sokkal frissebbnek tűnő szerb játékos már 5:0-ra is vezetett, és fél óra alatt szettelőnybe került. A folytatásban a 28 éves Djokovics 3:3-nál brékelt, ám négyszer finalista skót ellenfele visszajött, csakhogy 6:5-nél (többek között egy 36 ütéses labdamenetet követően) ismét elbukta adogatását, ami a második szettjébe került.

A harmadik játszma rögtön Djokovics-brékkel indult, ekkor úgy tűnt, hogy a világelső könnyedén nyeri a döntőt, ám 2:3-nál Murray visszavette az elvesztett szervát. A felek így jutottak el a rövidítésig, amelyben a belgrádi játékos 6:1-nél öt meccslabdához jutott, és a harmadikat már nem szalasztotta el.

A 61. tornáján győztes Djokovics ezzel begyűjtötte 11. Grand Slam-trófeáját, utolérve az örökranglista ötödik helyén a svéd Björn Borgot és az ausztrál Rod Lavert.

„Ez egyértelműen a legjobb GS-torna az évben, teljesen otthon érzem magam rajta. A szervezők mellett a felkészítő csapatomnak is köszönetet kell mondanom, mert mindannyian egy célnak rendeltünk alá mindent: meg akartuk nyerni ezt a serleget, ami sikerült. Nagy megtiszteltetés, hogy Rod Laverrel együtt emlegetik a nevemet – mondta Djokovics, aki gyakorló apaként is vigasztalta Murrayt. – Nagy bajnok vagy, aki a tenisznek él, biztos vagyok benne, hogy még lesz esélyed a melbourne-i győzelemre. Remélem hamarosan egészséges gyermeked születik, ami egyedülálló pillanat lesz az életedben.”

Az olimpiai bajnok Murray ötödik fináléját vesztette el Melbourne-ben, és továbbra is két GS-sikernél (US Open 2012, Wimbledon 2013) tart. „Novak hat AusOpen-sikere hihetetlen. Tavaly is rendkívüli szezonja volt, elképesztően stabilan teljesített, és most ismét bizonyította, miért ő a világelső” – bókolt vissza a skót teniszező. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?