Djokovic és Nadal is az ATP Kupán hangol az Australian Openre

Novak Djokovic

A világelső Novak Djokovic és a 20-szoros Grand Slam-bajnok Rafael Nadal is az ATP Kupán készül fel a februárra áttolt ausztrál nyílt teniszbajnokságra.

A férfi tornákat szervező ATP tájékoztatása szerint a címvédő szerbek, illetve a tavalyi döntőben 2-1-re alulmaradt spanyolok sztárja egyaránt megerősítette részvételi szándékát a csapatversenyen, amelyre február 1. és 5. között kerül sor az Australian Open (AO) helyszínén, Melbourne-ben.

Az oroszokat a tavaly ATP-világbajnok Danyiil Medvegyev és a szintén top 10-es Andrej Rubljov vezeti, az osztrákok éljátékosa a US Open-címvédő Dominic Thiem lesz, míg a németek főként Alexander Zverevre építenek. A világranglista legjobb 15 teniszezője közül csak a két térdműtéten átesett Roger Federer hiányzik majd, aki az Australian Open után tér vissza. A 12 válogatottban négy-négy játékos kap helyet.

A második alkalommal sorra kerülő ATP Kupával - amelyet 2020-ban Brisbane-ben, Perth-ben és Sydneyben bonyolítottak le - párhuzamosan még két férfi tornát rendeznek az AO városában. A Melbourne 1 elnevezésű verseny húzóneve a belga David Goffin és az orosz Karen Hacsanov lesz, míg a Melbourne 2-n többek között a svájci Stan Wawrinka és a hazai közönség előtt szereplő Nick Kyrgios indul. A három viadalt követő héten rajtol el az év első Grand Slam-tornája.    

Az Ausztráliába belépőkre automatikusan kéthetes karantén vár, így a teniszezőknek legkésőbb január 16-án meg kell érkezniük Melbourne-be.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?