Divkovic nem lesz kezdő, de esélyt kap

<p>Marco Rossi izgatottan várja a DAC első bajnokiját: a labdarúgó Fortuna Liga 2017/18-as idényének 1. fordulójában a sárga-kékek ma este (20.30) a Podbrezová együttesét fogadják.</p>

„Szeretnénk minél jobban, győzelemmel kezdeni a szezont – jelentette ki lapunk érdeklődésére Marco Rossi, a dunaszerdahelyiek olasz vezetőedzője, aki eddig öt edzőmeccsen irányította a DAC-ot. – Vannak problémáink, még erősítenünk kell, de készen állunk a rajtra.”

Az olasz szakvezetőnek a fejében már gyakorlatilag összeállt a kezdőcsapat, de a felkészülési időszak két felfedezettje, Domonkos Kristóf és Marko Divkovic nem lesz ott a kezdő tizenegyben. „Domonkos semmiképpen nem szerepelhetne, mert eltiltása van az elmúlt szezonból. Divkovicot nevezni fogom a mérkőzésre, és terveim szerint lehetőséget is adok neki, de nem kezdőként. Sokat dolgozom fiatalokkal, és pontosan tudom, hogy türelmesnek kell lenni, ki kell várni a megfelelő pillanatot a bevetésükre” – hangsúlyozta Rossi.

A dunaszerdahelyiek edzője kiemelte, a DAC stadionjában uralkodó hangulat Szlovákiában egyedülálló, de Magyarországon is nehéz lenne találni ehhez hasonlót.

A mai ellenféllel kapcsolatban Rossi megjegyezte, a podbrezováiaknak stabil a védőfaluk, és valószínűleg ugyanazt a rendszert fogják játszani, mint az elmúlt szezonban. „Azt gondolom, arra fognak várni, hogy mi irányítsuk a játékot, ők pedig ellentámadásokból akarnak veszélyeztetni. Tudjuk, hogy gyorsak a szélen, erős csatáraik vannak, valamint azt is, hogy nagyon veszélyesek a rögzített helyzeteik. A felkészülési meccseikről nem találtunk anyagot, így az előző szezonbeli mérkőzéseikből és a játékosaik egyéni jellemzőiből indultunk ki a feltérképezésüknél” – magyarázta Rossi.

A DAC trénere elmondta, csapata az első két edzőmeccsen (Salzburg 1:5, Austria Wien 0:4) két teljesen más szinten lévő ellenféllel találkozott. „Abban a pillanatban mindketten túl erősek voltak számunkra. A Salzburg és az Austria is máshol áll futballtudás terén, és máshol tartottak a felkészülésben is. Ha most találkoznánk velük, akkor más eredmény születhetne – fogalmazott a tréner, aki tisztában van csapata hiányosságaival is. – De ezek a meccsek megmutatták, hogy hiányzik egy kis fantázia az ellenfél kapuja előtt, egy olyan egyéni képességekkel rendelkező játékos, aki alkotni tud azokon a meccseken, ahol az ellenfél hátrahúzódik és tőlünk várja majd az irányítást. Ez probléma lehet, de igyekszünk megoldást találni rá.”

A Podbrezová elleni idénynyitót a 213 TV közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?