Diósgyőri rajt, siófoki játékjoggal

Budapest. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége kedden elbírálta az NB I-es indulásra aspiráló csapatok beadványait. Egy meglepő fordulatnak köszönhetően Miskolcon mégis élvonalbeli mérkőzéseket rendeznek majd. Jelenleg 15 csapat indulása biztos, a tizenhatodik helyre az elnökség a Nyíregyháza gárdáját kérte fel.

Marek Penksát (a labdával) az őszi idényben is a bajnok Ferencváros csapatában láthatjukftc.hu-felvételA holtidény legnagyobb kérdése az volt, lesz-e élvonalbeli futball Miskolcon. A válasz: igen, lesz, méghozzá nem is akárhogyan. Bár a DVTK klublicenckérelmét végérvényesen elutasította a liga, a diósgyőriek egy huszárvágással megoldották a helyzetet: a Balaton FC Pápa helyett Miskolcra tette át székhelyét! A diósgyőri labdarúgás történetének negyedik telephelycseréjét is megélhettük (mint ismert, korábban a Bőcs, a Borsod Volán, illetve a Monor áttelepülése mentette meg az újra és újra csődbe jutott diósgyőri futballt), de ez vélhetően a lelkes és kitartó szurkolókat egyáltalán nem zavarja majd.

A Balaton FC tehát nem költözik Pápára, nem kell azonban bánkódniuk a Veszprém megyei város drukkereinek. A szombathelyi fanatikusok már kevésbé lehetnek boldogok. Bíró Péter, a Lombard FC Haladás főtulajdonosa ugyanis „magával vitte“ csapatát Pápára, így a sikeres osztályozót még szombathelyi színekben megvívó játékosok néhány kilométerrel odébb feszülhetnek neki az új idénynek, a Bíró Péterrel együtt Tatabányáról érkezettek pedig ugyanazon klubban már a harmadik városban játszhatnak.

A DVTK-val együtt korábban elutasított csapatok nevezését végül a liga elfogadta, azonban a bajnok és kupagyőztes Ferencváros, a (most már miskolci) Balaton FC, a Videoton, a Békéscsaba, illetve az egyik újonc Budapest Honvéd mellé biztost jelöl ki, aki az adott gazdasági társaság működését felügyeli és segíti. Az ülésen elhangzott, hogy a legkritikusabb pénzügyi helyzetben a bajnok és kupagyőztes Ferencváros van, és amennyiben november 1-ig nem rendezik az anyagiakat a zöld–fehér vezetők, a klublicenc alapján akár pontlevonásra is sor kerülhet. Az elnökség döntése értelmében az átigazolási határidő július 31-ig kitolódott.

Egy tisztázatlan kérdés még mindig maradt, hiszen az „eredeti” Diósgyőr, a DVTK végül is nem indulhat a bajnokságban, így az MLSZ elnöksége a Nyíregyházát kérte fel beugrónak. Tekintve, hogy a nyírségiek már korábban jelezték, adott esetben szívesen indulnának az élvonalbeli bajnokságban, most már szinte biztosan fel lehet sorolni az Arany Ászok Liga 2004/2005-ös idényének mező-nyét: Békéscsaba, Bp. Honvéd, Bp. Vasas, Debrecen, Diósgyőr (a sió-foki Balaton FC jogán), Ferencváros, Győr, Kaposvár, Sopron, MTK, Nyíregyháza (?), Pápa (a Lombard FC Haladás jogán), Pécs, Újpest, Videoton, Zalaegerszeg.

Ez a helyzet július 20-án, de a bajnokság tervezett rajtjáig még több mint két hét hátravan...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?