Dimitrovot élteti a bolgár sajtó

Szófia |

<p>A bolgár sajtó dicshimnuszokat zeng Grigor Dimitrovról, miután a 26 éves teniszező vasárnap megnyerte a londoni ATP-világbajnokságot.</p>

"Griso örömkönnyeket csalt több ezer bolgár szemébe az O2 Arénában és a tévéképernyők előtt" - utalt a tennis24.bg portál arra, hogy három bolgár tévécsatorna is élőben közvetítette a vb-döntőt, melyben az újdonsült nemzeti hős két és fél órás csatában gyűrte le a belga David Goffint.   "London királya", "Világbajnok" - hirdették szalagcímeikben a hétfői lapok, míg Dimitrov szülővárosában, a 75 ezres lélekszámú Haszkovóban óriási örömünnep zajlott az utcákon.   Rumen Radev köztársasági elnök Facebook-oldalán gratulált a világranglista harmadik helyezettjének: "Egy bolgár megmutatta, hogy sok munkával, kitartással, küzdőszellemmel és hittel milyen sikert lehet elérni."   A balkáni országban Dimitrov előtt a legmagasabban jegyzett férfi játékos az ATP-rangsor 96. helyéig jutott Orlin Sztanoicsev volt 2000-ben. Női vonalon a Malejeva nővérek - Manuela, Katerina és Magdalena - valamennyien a top hatban szerepeltek, megteremtve a sportág népszerűségének alapjait Bulgáriában.   "Grigor sikeres példakép, az utóbbi években megsokszorozódott a teniszezni kezdő gyerekek száma nálunk" - mondta a jelenlegi helyzetről Georgi Doncsev, a Nemzeti Teniszközpont vezetője.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?