Sport

Díjugratás a Czajlik-rancson

Dunatőkés | A hétvégén ismét lovas ünnepre készülnek a Czajlik-rancson, a múlt heti díjugrató viadal után ezúttal nemzetközi díjlovagló versenyre kerül sor.
Orosky Tamás

2019. augusztus 9. 10:43

A Donau Bohemia Trophy 2019 nevű akción négy ország, Szlovákia, Magyarország, Ausztria és Csehország lovasai vesznek részt, nagyjából egyenlő eloszlásban. A mintegy 60-70 lovaspáros között az érintett országok legnagyobb nevei is ott lesznek. A szervezők számára külön megtiszteltetés, hogy elfogadta meghívásukat Dallos Gyula örökös magyar bajnok, a magyarországi lovaságazat miniszteri biztosa is. „A versenyek kora reggeltől késő estig zajlanak szombaton és vasárnap is, reggel hét vagy nyolc órai kezdettel. Ebben a sportágban ugyanis – szemben a díjugratással, ahol körülbelül egy percig van a pályán egy-egy lovas – 5-6 percet kell számolni párosonként. És ebben még nincs benne a dekoráció, amelytől a sűrű program miatt eltekintettünk – magyarázta lapunknak Czajlik Zsuzsanna versenytitkár, aki maga is részt vesz a versenyben Maupassant nyergében, két kategóriában. Az érdeklődök ezúttal csak magát a versenyt nézhetik meg, kísérőprogramok nélkül, mivel a lovasbalettnek is nevezett válfajban nagyon kötött a menetrend. 

„Ezeknek a lovaknak egy óra is kell a bemelegítésre. Percekkel sem lehet késni, mert akkor a ló már nem biztos, hogy tökéletes állapotban lesz, és azonnal jön a tiltakozás a versenyző részéről. Ez a legnehezebb szakág a lovassportban, a műkorcsolyához lehetne hasonlítani. Vannak mérhető részei, a körök szabályossága, a szögek, de legalább ennyire fontos, hogy a lovas összhangban van-e az állattal. Sport és művészet szép összefonódását láthatják a hétvégén az érdeklődök – tette hozzá Czajlik Zsuzsanna.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?