Dibusz: Mentálisan eléggé elfáradtunk

Fradi
Budapest |

Dibusz Dénes és Pascal Jansen szerint is maximálisan betartotta a Fradi a taktikát a Nice elleni, 1:0-ás győzelemmel zárult EL-meccsen.

A meccs lefújása után a Groupama Aréna ismét hatalmas hangerővel éltette kedvenceit. De – kisebb meglepetésre – a vendégszektorban is folytatódott a fieszta. A nizzaiaknak érdekes módon sem a vereség ténye, a hatmeccses nyeretlenségi széria vagy az sem szegte a kedvét, hogy csapatuknak gyakorlatilag nem volt helyzete. 

A meccs után a mixzónán átsétáló ferencvárosiak is fásultabbnak tűntek a franciáknál – az újságírók rá is kérdeztek, volt-e valamilyen különösebb oka annak, hogy nem volt teljesen felszabadult az örömük a győzelem után.

„Mentálisan eléggé fáradtak vagyunk, mert nagyon sokat kellett kommunikálnunk egymással és gondolkodnunk ezen a mérkőzésen. Az EL-meccsek eléggé megterhelőek, mindenkiben inkább a fáradtság dominál. Egyébként sem járhatunk a fellegekben, mert vasárnap már jön az NB I-es bajnoki, amiből gyorsan nagy hasra esés lenne, ha nem koncentrálnánk eléggé. Meg kell becsülni az eredményt és a mutatott teljesítményt, de igazából még nem jutottunk el sehova. Megvertünk egy francia (él)csapatot, de ez még semmit nem jelent – mondta Dibusz, azért persze végig mosolyogva. – Úgy mentünk bele a meccsbe, hogy tudtuk, milyen stílust képviselnek, milyen játékhelyzetekben lehet esélyünk ellenük, mivel lehet nekik gondot okozni. Ezek a dolgok nagyjából ültek, egészen jól sikerült megvalósítani azt, amit szerettünk volna. Persze, a védekezésünkben voltak problémák az első húsz percben, nem tudtuk jól lereagálni a mélységi felfutásaikat, de ahogy megoldottuk a dolgot, onnantól nem volt probléma. Azt mondhatom, egy-két gól még bennünk maradt, lehetett volna egy könnyebb győzelem, egy meggyőzőbb siker, de a lényeg, hogy végre megvan az első három pont, aminek nagyon örülünk.

A zöld-fehérek hálóőre ezt követően kisétált a rá váró drukkerekre is, és fáradtság ide vagy oda, készülhettek a szelfik. Mint ahogy a stadion kávézója mellett elhaladva is sorra érkeztek felé a gratulációk és a vállveregetések.

Közben pedig Pascal Jansen vezetőedző a sajtótájékoztatón értékelt: „Voltak olyan fázisai a meccsnek, amikor nagyon jól futballoztunk, így egyértelműen megérdemelt a sikerünk. Összességében mégis nehezebbé tettük magunk számára a találkozót, mert nagy helyzeteket hagytunk ki, így végig nyitott maradt az összecsapás. Ettől függetlenül nagyon örülök az eredménynek – szögezte le a holland szakember. – A játékosok betartották a taktikai utasításokat, túltöltöttük a játéktér közepét. Azt kértem, legyünk bátrak, elöl pedig nagy szerepe volt Vargának és Traorénak, hogy a támadó harmadban tudtuk tartani a labdát, és veszélyes szituációkat alakítottunk ki. Korábban is volt már jó produkciója a csapatnak, de ma minőségi ellenféllel szemben is látszódtak azok az elemek, amelyek tükrözik a filozófiámat labdával és labda nélkül is.”

A Ferencváros első három pontját könyvelhette el a második számú európai kupasorozatban, amelyet november 7-én, a 0 ponttal álló Dinamo Kijev vendégeként folytat majd Hamburgban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?