Depor-öröm, Juve-bánat

A Real Madrid után a La Coruna is bejutott a negyeddöntőbe, miután a 2. szakasz ötödik csoportmecscsén Londonban lőtte szét az ágyúsokat, az Arsenalt. Bánat uralkodik Torinóban és Prágában, kikapott és kiesett a Juventus és a Sparta.

Nedvěě és Sebescen (jobbról) harcol a labdáért Leverkusen-Juventus BL-találkozónTASR/AP-felvételJavier Irureta, a Deportivo La Coruna együttesének vezetőedzője szerint együttese a klub történetének egyik legsikeresebb hetét zárta. A Deportivo múlt szerdán a Király Kupa döntőjében a Bernabeu-stadionban 2-1-re nyert a Real ellen, kedden pedig az Arsenal idegenbeli 2-0-ás legyőzésével bejutott a legjobb nyolc csapata közé.

– Fantasztikus formában vagyunk, ha valaki elkapja a ritmust, akkor minden sikerül. Döntőnek bizonyult Henry kihagyott tizenegyese: ha belövi, akkor valószínűleg egyenlítettek volna a házigazdák. Bizakodva várjuk a folytatást.

Arsene Wenger, a házigazdák szakvezetője a mérkőzéssel keveset foglalkozott, inkább csapata továbbjutási esélyeit elemezte: – Ha 0:2-nél sikerül büntetőből szépíteni, akkor talán fordítani is tudtunk volna. Ezen most már nem érdemes rágódni. Még semmi sincs veszve, bár a helyzetünk nagyon érdekes. Lehet, hogy az utolsó körben kikapunk, mégis továbbjutunk. Előfordulhat viszont, hogy győzelem esetén is búcsúra kényszerülünk.

A Bayer Leverkusen otthonában elszenvedett 3:1-es vereség után eldőlt, hogy a Juventus labdarúgócsapata az utolsó kör eredményeitől függetlenül nem juthat be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. – A miénk volt a legkiegyenlítettebb csoport, kizárólag sztárcsapatok szerepeltek ebben a négyesben – mondta Marcello Lippi, az olasz együttes vezetőedzője. A szakember szerint döntőnek bizonyult, hogy nem sikerült megfelelően pótolni a hiányzókat. Thuram és Del Piero sérülés, Davids eltiltása miatt nem játszhatott, ráadásul Trezeguet is fájós térddel lépett pályára.

Klaus Topmöller, a Bundesliga listavezetőjének szakvezetője: – Óriási értéke van ennek a győzelemnek, a fiúk fantasztikus morális tartásról tettek tanúbizonyságot. A torinói 4-0-ás vereség után is elhitték, hogy a Juventus sem legyőzhetetlen, az olaszoknál is hús-vér emberek futballoznak, akiket taktikus, fegyelmezett játékkal hibára lehet kényszeríteni.

Senki sem vár csodát a hullámvölgyben lévő Spartától, ezért mindenki természetesnek vette, hogy kapott egy hármast a Real B-csapatától. Jaroslav Hřebík edző: – Minden Real-futballista, aki kedden játszott, csillag lenne a cseh ligában. Mégis jobb eredményt vártam . Ha mi szereztük volna az első gólt...

Fontos összecsaapás volt Portóban, az FC legyőzte a Panathinaikoszt, és még van reménye. A portugálok csak abban az esetben juthatnak tovább, ha nyernek Prágában, és Pana kikap otthon a Realtól. Minden más eredmény a görögöknek kedvez. Azonos pontszám esetén az egymás ellen elért eredmény számít, hármas holtversenynél kizárólag az érintett csapatok meccsei alapján készítenek egy új tabellát. (sr)C–CSOPORT: Real Madrid–Sparta Praha 3:0 (0:0), góllövők: Solari, Guti. Játékvezető: Poll (angol); 40 ezer néző. FC Porto–Panathinaikosz 2:1 (1:0), g.: Deco, Pena, ill. Kolkka. Piros lap: Secretario. Játékvezető: Micheľ(szlovák); 6000 néző.

1. Real Madrid 5 5 0 0 12:3 15

2. Panathinaikosz 5 2 1 2 5:6 7

3. FC Porto 5 1 1 3 3:5 4

4. Sparta Praha 5 1 0 4 4:10 3

A zárófordulóban (március 20.): Panathinaikosz–Real Madrid, Sparta Praha–FC Porto.D–CSOPORT: Arsenal–Deportivo La Coruna 0:2 (0:2), g.: Valeron, Naybet. Játékvezető: Meier (svájci); 35 ezer néző. Bayer Leverkusen–Juventus 3:1 (1:0), g.: Butt, Brdarics, Babics, ill. Tudor. Játékvezető: Nielsen (dán); 22 500 néző.

1. La Coruna 5 3 1 1 6:3 10

2. Arsenal 5 2 1 2 8:7 7

3. Bayer 5 2 1 2 8:10 7

4. Juventus 5 1 1 3 6:8 4

A zárófordulóban (március 20.): Deportivo La Coruna–Leverkusen, Juvenetus –Arsenal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?