Debütál az új edző, a DAC-ra kötelező feladat vár a sereghajtó ellen

dac

Szombaton bemutatkozik a DAC labdarúgócsapatának kispadján Xisco Munoz vezetőedző. A sárga-kékek a sereghajtó aranyosmarótiak ellen mérkőznek meg 15 órai kezdettel a MOL Arénában.

A válogatottszünet alatt edzőváltáson esett át a dunaszerdahelyi csapat, november 17-én a klub hivatalos közleményben jelentette be, hogy Adrián Guľa távozik posztjáról. A szlovák tréner így kevesebb mint másfél évet töltött ki kétéves szerződéséből a Csallóközben. A klub nem indokolta meg, hogy miért menesztette Guľát, de Világi Oszkár a szurkolókkal való találkozón úgy fogalmazott: „Az első a klub, második a csapat, harmadik a játékosˮ, míg a szlovák Športnak adott interjújában azt mondta: „Guľához álltam talán a legközelebb az eddigi edzők közül, nagyon könnyen ment vele a kommunikáció. Viszont az volt az érzésem, hogy ha ebben a szezonban még el szeretnénk érni valamit, akkor változtatni kell.ˮ

Guľa utódját, a spanyol Xisco Munozt múlt vasárnap jelentette be a klub. Az új vezetőedző – aki legutóbb az angol másodosztályú Sheffield Wednesday-t irányította, de a Watfordban Premier League-es tapasztalatot is gyűjtött – kedden tartotta meg első edzését a csapatnak, első fontos feladata pedig az lesz, hogy hozza a papírformát a sereghajtó ViOn ellen, és ezzel meghosszabbítsa a DAC jó szériáját – ugyanis Guľa utolsó öt mérkőzésén veretlen maradt a csapat.

A válogatottszünet alatt súlyos csapás érte a dunaszerdahelyieket. Alapemberük, Csinger Márk súlyos sérülést szenvedett a magyar U21-es válogatottban, és combizomszakadása miatt hónapokra harcképtelenné vált. Csingeren kívül további játékosok is (Andzouana – Kongó, Ramadan – Szíria, Vitális – Magyarország U21, Niarkhosz – Görögország U21, Veselovský – Szlovákia U21, Záhradník – Szlovákia U19) szerepet kaptak hazájuk nemzeti csapatában, ők egészségesen tértek vissza a Csallóközbe. Miután Munoznak csak pár napja volt megismerkedni a játékosokkal, nem valószínű, hogy a ViOn ellen azonnal felforgatja a kezdőcsapatot.

„Segítene nekünk egy gyors gól – mondta Aleš Čermák, a DAC középpályása a klub Hazai pályán című műsorában. – Ha sikerül, úgy mindig jobb játszani. Nekik is új edzőjük van, meglátjuk, milyen tervvel érkeznek.ˮ

Az aranyosmarótiaknál mindössze pár nappal a dunaszerdahelyi előtt történt edzőváltás, Vladimír Cifranič helyett Michal Hipp érkezett a klubhoz.

A ViOn 14 forduló után sereghajtó, egyetlen mérkőzését sem tudta eddig megnyerni, és mindössze három pontot gyűjtött – ebből vendégként egyet, Besztercebányán. A csapatnak elsősorban a góllövéssel van gondja, mindössze hétszer talált be eddig a bajnokságban, az utóbbi három fordulóban gólképtelen maradt. Hipp egyébként már bemutatkozott a ViOn kispadján, csapata hazai pályán 3:1-es vereséget szenvedett a zólyombrézóiaktól a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjében.

„A védekezésre fogják helyezni a hangsúlyt. Azért jönnek, hogy elcsenjenek egy pontot, szóval egyáltalán nem lesz könnyű dolgunkˮ – mondta az ellenfélről Čermák, aki utóbbi öt tétmérkőzésén három gólt és két gólpasszt jegyzett sárga-kék mezben.

A DAC augusztusban Káčer és Veselovský góljával 2:0-ra győzött Aranyosmaróton, legutóbbi hazai mérkőzésén pedig 3:0-ra verte a ViOnt, amely utoljára 2020-ban tudott győzni a MOL Arénában.

A találkozó játékvezetője Gemzický lesz, a mérkőzést a Voyo élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?