Davis és Pambou játéka kétséges

<p>Két hazai alapember játéka is kétséges a ma esti (19.00) DAC&ndash;Prešov találkozón a labdarúgó Fortuna Liga 7. fordulójában. A válogatottaknál lévő Simon Pambou és Eric Davis ugyanis csak tegnap csatlakozott Marco Rossi csapatához.</p>

A válogatott szünet alatt mindkét csapat magyarországi ellenféllel játszott barátságos mérkőzést, a DAC 2:1-re kapott ki a Diósgyőrtől, az eperjesi Tatran pedig 3:0-s vereséget szenvedett a Balmazújvárostól.

„Ezen a meccsen is megmutatkozott a fő hiányosságunk, hogy sok gólt kapunk” – jegyezte meg ennek kapcsán a Tatran honlapjának adott interjújában Miroslav Jantek, az eperjesiek vezetőedzője. A sereghajtó Senicával együtt eddig a Tatran kapta a legtöbb gólt a bajnokságban: hat forduló alatt 17-et.

A sárga-kékek mai ellenfele a tabella 8. helyén áll hét ponttal, s eddigi mindkét győzelmét az ellenfelek pályáján szerezte. „Nyertek Zsolnán és Nagymihályban is, ez azt mutatja, hogy idegenben veszélyesebbek, mint otthon. Főleg a védekezésre koncentrálnak, de gyors csatáraik is vannak, így nem lehetünk meglepve, ha ellentámadásokkal fognak próbálkozni” – jellemezte az eperjesieket Marco Rossi, a DAC szakvezetője a klub honlapján közzétett videóban.

Az olasz tréner valószínűleg nem számolhat Eric Davisszel és Simon Pambou-val, akik hazájuk válogatottjától csak tegnap érkeztek vissza. Davis szerdán a kispadon ült a panamaiak Trinidad és Tobago elleni, 3:0-ra megnyert vb-selejtezőjén, Pambou szintén csak a cserepadról nézte a kongóiak 5:1-es hazai vereségét Ghána ellen kedden.

Rajtuk kívül Lukáš Čmelík is válogatottbeli kötelezettségeinek tett eleget, a csatár a szlovák U21-es válogatottban szerepelt, Észtországban csereként állt be, az északírek elleni hazai meccsen pedig a kezdőcsapatba jelölték, így aktívan kivette a részét a két szlovák győzelemből.

Az eperjesiektől az a Roland Černák tagja az U21-es válogatott keretének, aki éppen Dunaszerdahelyről érkezett kölcsönjátékra, de a legutóbbi két Eb-selejtezőn nem kapott lehetőséget. „Nem hiszem, hogy a válogatottban töltött idő után szabadnapra lenne szüksége – mondta a fiatal támadóról Jantek. – Biztos vagyok benne, hogy a DAC ellen szívét-lelkét ki fogja tenni a pályán.”

A húszéves Černák a sárga-kékeknél három éve szinte berobbant a csapatba, később azonban mellékvágányra került. Úgy tűnik, Eperjesen magára talált, az aktuális idényben már öt gólnál tart, ezzel a Fortuna Liga második legeredményesebb játékosa.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?