Sport

DAC: visszaszerezni az elvesztett pontokat

Ma (19.00) a rózsahegyiek otthonában lép pályára a DAC labdarúgócsapata a Fortuna Liga 11. fordulójában.
Orosky Tamás

2015. szeptember 26. 15:11

A dunaszerdahelyiek hét közben Szakolcán 2:2-es döntetlent játszottak, ötmeccses idegenbeli „turnéjuk” második állomásán, Rózsahegyen ma jobb teljesítményre lesz szükségük. „Sokkal erősebb gárda lesz az ellenfelünk, játékosainknak sokkal jobban kell koncentrálniuk. Rózsahegyen vissza akarjuk szerezni az utóbbi fordulókban elhullajtott pontokat” – nyilatkozta lapunknak Németh Krisztián, a DAC sportigazgatója.

A dunaszerdahelyiek ugyanis utóbbi három találkozójukon nem tudtak nyerni (Skalica 2:2, Myjava 0:1, Zlaté Moravce 1:2), három pontnak még augusztusban, a Podbrezová ellen (5:1) örülhettek utoljára. „A rózsahegyiek az edzőcsere után Ladislav Pecko irányításával konszolidálódtak, megszerezték első győzelmeiket, jó játékoskeretük van. Kemény harcra számítok – mondta Németh Krisztián. – A vendéglátók stadionjába új gyepszőnyeget fektettek le, így a sok eső miatt biztos, hogy puha talajú lesz a pálya, a nehéz körülmények között valószínűleg minden négyzetméterért nagy küzdelem fog folyni.”

Ebből a harcból Štepanovský és Straka sárga lapos eltiltása miatt nem veheti ki a részét, de bizonytalan a sérüléssel bajlódó Lupták játéka is. Ezen a téren a rózsahegyiek még rosszabbul állnak, a klub honlapja kilenc sérültről számolt be, hozzátéve, hogy egyetlen védekező középpályásuk sem harcra fogható.

Szabó Ottó, a DAC rutinos balhátvédje és csapatkapitánya is hosszabb ideje csak a pályán kívülről szorít társainak, s ez a jövőben sem fog változni, a krónikus bokasérüléssel bajlódó játékos bejelentette visszavonulását. „Az utolsó fél évben már csak fájdalomcsillapítóval tudtam edzéseket és meccseket abszolválni. Persze, szeretnék még focizni, akár lógó lábbal is, de gondolnom kell az egészségemre és a foci utáni életre is” – magyarázta döntését a DAC honlapjának a 34 éves védő, aki továbbra sem szakad el a csapattól, mivel rehabilitációs edzőként a klub kötelékében fog dolgozni. „Otti nagyon sokat tett a klubért, és hiányozni fog a pályáról az egyénisége. De annak nagyon örülünk, hogy marad az egyesületben” – jegyezte meg Németh Krisztián.

A DAC csapata már tegnap elutazott Donovalyra (ahonnan ma mennek tovább a bajnoki helyszínére), de csütörtökön még szakítottak időt a szurkolókkal való találkozásra: hosszú percekig fényképezkedtek és osztottak autogramot a drukkereknek a Csallóközi Vásár egyik sátrában. „A fiúk már hozzá vannak szokva az ilyesmihez, örülünk, hogy nagyra becsülik a játékosokat, hogy pozitív visszajelzések érkeztek feléjük. Ezt mi Rózsahegyen a pályán is szeretnénk viszonozni” – tette hozzá Németh Krisztián.
 

Önnek ajánljuk

Emeletes vonat, és újabb késések a Pozsony – Dunaszerdahely szakaszon

Frissítve

Hivatalos: Cséfalvay kilép a Hídból

Elejtett telefon buktatta le a táskatolvajt

Indul az országos mellrákszűrés

Kevés tejet iszunk

Új-Zélandon télen is mezítláb járnak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?