GALÉRIA: Simán és megérdemelten győzött a nagyszombati Spartak Dunaszerdahelyen

DAC: sima vereség a Spartaktól

Nem tudta kiengesztelni szurkolóit a DAC labdarúgócsapata, a kupabúcsú után a Fortuna Liga 9. fordulójában 3:0-ás vereséget szenvedett hazai pályán a nagyszombatiaktól.

Érdekes

DAC–Spartak Trnava 0:3 (0:2)

Góllövők: Cabral (4.), Risztovszki (42., 66.)

Játékvezető: Smolák, 7030 néző

Sárga lap: Sharani, Schäfer, ill. Yusuf, Grič

DAC: Jedlička–Vera (59. Blackman), Muhamedbegovic, Beszkorovajnij (82. Malý), Davis–Dimun, Schäfer, Ciganiks (46. Hahn)–Fábry (59. Verlinden), Sharani (59. Krstovic), Lamkel Zé.

TRNAVA: Takáč–Procházka (74. Čurma), Škrtel, Kósa, Twardzik–Grič, Szavvidisz (69. Vlasko), Bukata–Cabral (83. Iván), Yusuf (69. Jones), Risztovszki. (69. Boateng)

A mérkőzésre érve az első meglepetést a kihirdetett kezdőcsapat okozhatta a DAC-szurkolóknak: Németh Antal a védelem tengelyében Muhamedbegovicnak, a jobbhátvéd posztján Verának, míg az irányító szerepkörében Andrej Fábrynak szavazott bizalmat. Hahn János és César Blackman ezúttal csak a cserepadra szorult, a lábadozó Kružliak még oda sem fért el. A második meglepetést a hangulatért felelős új DJ okozta, aki a jelenlévők nagy megdöbbenésére a szlovák rapet sem vetette meg. A Spartak kezdőcsapatából nem hiányzott Martin Škrtel, míg a keret két szlovákiai magyar játékosa, Iván Alex és Tumma Gergely a cserepadon ült.

Tanácstalanság elöl

A harmadik percben máris vezetést szerezhetett volna a DAC, de Takáč kapus hibájánál Sharani lassan eszmélt, és mire Schäfer kapura tudta küldeni a labdát, a hálóőr már a helyén volt. Gyorsan jött a könyörtelen válasz, a labda az üresen hagyott Cabralhoz került 12 méterre a kaputól, aki higgadtan a hálóba gurított Jedlička mellett – 0:1. A kapott gól után a sárga-kékek diktálták a tempót, de az első 15 percben nem jutottak el komolyabb helyzetig. Sőt, ezután egy esetleges büntetőt is vizsgált a VAR a nagyszombatiak javára, de Smolák játékvezető hosszabb vizsgálódás után végül nem ítélt tizenegyest a vendégek javára. A derbinek 20 perc után érezhetően gyengébb volt a tempója, mint a DAC két héttel ezelőtti, Slovan elleni rangadójának. A 20. percben Sharani esett el a vendégek tizenhatosában, de nem kapott büntetőt, sőt, Smolák játékvezető sárga lappal jutalmazta a támadó alakítását – jogosan.

A DAC játékából a folytatásban is hiányzott az ötletesség, nemcsak Fábry volt halovány, hanem ezúttal Lamkel Zé is kissé beleszürkült a mezőnybe. A Spartak egyértelműen az 1:0-s előny megtartására volt berendezkedve, jól védekezett, bár a 27. percben az erős fizikumú Sharani zavart tudott kelteni Škrtelék soraiban. A 33. percben hosszú idő után ismét kaput eltaláló lövéssel jelentkezett a DAC, de Ciganiks próbálkozásával nem volt gondja Takáčnak. A hálóőr valószínűleg jobban megijedt egy perccel később, amikor Vera beadása alig szállt fölé.

A DAC kevés helyzettel tudta nyomatékosítani mezőnyfölényét, gyakran érezhető volt a tanácstalanság a támadásépítésben. A 42. percben megduplázta előnyét a Spartak, egy bal oldali ellentámadás végén Risztovszki vetődött be jó ütemben egy lapos beadásra – 0:2. A gól előtt úgy tűnt, Schäfer Andrást szabálytalanul állították félre a vendégek, de a magyar játékos csak sárga lapot tudott kiharcolni a reklamálásával. Csalódást keltő első félidőt láthattak a szurkolók, a DAC-ra rendkívül nehéz feladat várt a második félidőben.

Galéria

Bizonytalanság hátul

Ahogy az várható volt, Németh Antal a második félidőre pályára küldte Hahn Jánost. A játék képe nem változott számottevően: a DAC volt a kezdeményezőbb, de a nagyszombatiak jól védekeztek, és az 54. percben a harmadik góljukhoz is közel jártak. Ahogy a DAC is a szépítéshez, két perccel később Beszkorovajnij fejesével meggyűlt a baja Takáčnak.

Egy óra elteltével hármas cserére szánta el magát Németh Antal: Fábry, Sharani és Vera is lejött a pályáról, helyükre Verlinden, Krstovic és Blackman érkezett. A frissítés után azonnal megélénkült a DAC, Hahn remek lövésénél Takáč bravúrral védett. Az egyre növekvő hazai nyomásra azonban ismét a vendégek tudtak reagálni: Cabral kapott hosszú labdát, Beszkorovajnij nem tudta lefülelni, Risztovszkinak pedig csak be kellett gurítania saját maga második, illetve csapata harmadik gólját – 0:3.

A harmadik gól megtörte a DAC lendületét és úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés. A friss emberektől ugyan nem lehetett elvitatni, hogy igyekeztek, de az összeszokottság hiánya érezhető volt. A sárga-kékek próbálkoztak, de a nagyszombatiak már nyeregben érezhették magukat, és ellentámadásokból a harmadik góljuk után is veszélyesek tudtak lenni. A DAC-ot Krstovic támaszthatta volna fel a 76. percben, de Hahn kiszolgálása helyett csúnyán mellélőtt. A hajrára fordulva már sokkal inkább a nagyszombatiak negyedik gólja, nem pedig a DAC szépítése lógott a levegőben. Ugyanakkor a dunaszerdahelyiek küzdöttek a becsületgólért, Schäfer és Hahn is próbálkozott, de ez nem a sárga-kékek napja volt.

A nagyszombatiak az utolsó percekben is pontosan tudták, mit kell játszani, és teljesen megérdemelten vitték el a három pontot a MOL Arénából.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?