DAC: Polaček és Branislav Ľupták érkezett

<p>Dunaszerdahely. Tegnap Radványi Miklós vezetésével megkezdte a felkészülést a DAC futballcsapata, az első gyakorláson 28 játékos vett részt. Az új arcok közül a Slovanból érkezett Martin Polaček kapus és a besztercebányai középpályás, Branislav Ľupták a legismertebb.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Az őszi keretből Sztanics, Struhár és Boya távozott, Saláta, valamint Antunovics kölcsönjátéka december végén lejárt, az előbbi a Slovanban, az utóbbi Komáromban folytatja.

Tíz új futballistát tesztelnek a sárga-kékek: Polačeken kívül (vele már megegyeztek a klubvezetők) a bősi Faragó Tamást (csatár), a horvát Marin Ljubicicet (védekező középpályás), a bosnyák Ivan Sesart (középpályás), a szerb Milos Tanovicsot (középhátvéd) és Jordan Jovanovicsot (középpályás). A csapattal készül három tehetséges ifi, Csóka Róbert, Szépe János és Mészáros András, Alan Kováč pedig visszatért szenci kölcsönjátékáról. Hiányzott viszont Roland Černák, aki az U18-as válogatottal jelenleg egy szentpétervári tornán vesz részt.

„Február elejéig hazai környezetben készülünk, majd február 4. és 14. között a törökországi Belekben leszünk edzőtáborozáson. Terveink szerint kilenc előkészületi meccset játszunk a rajtig – mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC 46 esztendős mestere. – Polaček és Ľupták mindenképpen erősítés, de még szeretnénk középső védőt, valamint egy kreatív és egy védekező középpályást igazolni. Kíváncsi vagyok, hogy a balkáni futballisták milyen játékerőt képviselnek. Mindenképpen előbbre akarunk lépni a tabellán, ezért nagyon fontos lesz számunkra az első két bajnoki, amelyet hazai környezetben játszunk.”

Értesüléseink szerint a DAC-vezetők előrehaladott tárgyalásokat folytatnak egy középső védővel, aki a válogatott bő keretébe tartozik.

„Minél tovább szeretnénk jutni a Szlovák Kupában, a Fortuna Ligában pedig az első hat között akarunk végezni. Folytatjuk a csapatépítést, bízom benne, hogy Polaček és Ľupták hamarosan az együttes kulcsemberei közé fog tartozni, csakúgy, mint valamennyi balkáni futballista. Természetesen jó focival is szeretnénk kedveskedni szurkolóinknak” – szögezte le Végh Tibor klubelnök.

Jó hangulatban érkeztek a futballisták a gyülekezőre. „Elég volt a semmittevésből, alig vártam, hogy találkozzam játékostársaimmal. Meggyőződésem, hogy a tavasz sokkal sikeresebb lesz, mint az ősz volt, és teljesítjük célunkat” – hangsúlyozta lapunknak Szabó Ottó, a rutinos balhátvéd.

„Másfél év után nagy örömmel jöttem vissza Dunaszerdahelyre, rendkívül kellemes emlékeim fűződnek a DAC-hoz, hiszen én is részese voltam az élvonalba jutás kivívásának, és a szurkolók egyik kedvence voltam. Bízom benne, hogy rendszeresen védeni fogok, és a bajnokság első felében zárunk” – mondta az Új Szónak Polaček, aki még nem tudja, kölcsönbe vagy végleg jött-e a sárga-kékekhez.

Straka Gábor felépült sérüléséből, de egyelőre még nem végezhet teljes értékű munkát. Tegnap hetvenperces pergő labdás edzést vezényelt Radványi, hétfőtől viszont naponta kemény kétfázisos tréningek következnek.

Az első előkészületi meccset jövő szombaton Vágsellyén vívják a dunaszerdahelyiek, a bajnoki főpróbára február 21-én kerül sor, amelyen a sárga-kék együttes a Videotont látja vendégül (ez lesz a Radványi-legénység egyetlen hazai mérkőzése).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?