DAC: öt meccs, öt vereség

Nyitra |

<p>Ötödik bajnoki mérkőzését is elvesztette a sereghajtó DAC, ezzel élvonalbeli szereplésének legrosszabb rajtját produkálta. Nyitrán a mezőnyben nem játszottak rosszul a sárga-kékek, ám a kapu előtt elfogyott a tudományuk, míg a kontrákra építő hazaiak két gólt szereztek.</p>

Rák Róbert volt a mezőny legjobbja, aki egy találattal és egy gólpasszal járult hozzá a 2:0-s sikerhez.
Németh Krisztián megbízott edző több változást eszközölt a kezdőcsapatban, a napokban leigazolt cseh Josef Laštovka mellett Németh Zsoltnak, Lénárth Tamásnak, valamint Roman Konečnýnek is bizalmat szavazott.
A dunaszerdahelyi futballisták ígéretükhöz híven végig harcosan futballoztak, és a mezőnyben jobban adogattak, mint a hazaiak, akik meglepetésre óvatosan játszottak. Sokáig kevés látnivaló akadt. Helísek távoli próbálkozását védte Hroššo, ez volt az első említésre méltó esemény, de akkor már a félidő derekánál jártunk… Nem sokkal később Matúš Delarge-ot szöktette, a kongói csatár közeli lövését Hroššo bravúrosan hárította. Az első félóra végén Delarge feleslegesen szabálytalankodott az oldalvonalnál, Rák ívelt szabadrúgása elszállt a védők feje felett, és a teljesen üresen hagyott Kolmokov két méterről a hálóba lőtt – 1:0. A hazai kemény mag tagjai furán ünnepelték a találatot, átugrották a kerítést, jól helybenhagytak egy rendezőt, majd, mint akik jól végezték a dolgukat, visszamentek a helyükre… A gólt követően Németh, Matúš és Delarge veszélyeztetett, ám Hroššo a helyén volt. Az 50. percben megszületett a nyitraiak második gólja: Hodúr mesteri indítása után Rák egyedül tört kapura, és esélyt sem adott Kováčnak – 2:0. Ezt követően Németh Krisztián cserékkel igyekezett felrázni a csapatát, ám még szépítésre sem futotta, mert a hajrában Struhár fejese a kapufán csattant.
„Kiegyensúlyozott meccset játszottunk, fegyelmezetten védekeztünk, és több helyzetet is kidolgoztunk. Sajnos, ismét ziccereket puskáztunk el, Delarge még három méterről sem tudott a kapuba találni. Aztán egy felesleges szabadrúgás után a Kolmokov őrzésével megbízott játékos elmélázott, és gólt kaptunk – értékelte a mérkőzést Németh Krisztián. – A második találatnál pedig üresen hagytuk Hodúrt, aki kiugratta Rákot, a rutinos támadó pedig szokásához híven élt is a lehetőséggel. Hiába játszottunk tetszetősen, és volt több lehetőségünk, mint a nyitraiaknak, nem és nem tudunk gólt lőni. Feltétlenül szükségünk lenne egy Rákhoz hasonló gólvágóra. Eléggé letörtek voltak a fiúk a tegnapi átmozgató edzésen, de nem adjuk fel, harcolunk tovább.”
Ötven szurkoló kísérte el a DAC-ot Nyitrára, ám a szurkolás helyett egyfolytában a többségi tulajdonosokat szidták. A klubjelképek helyett két fekete színű zászlót tettek ki a kerítésre közte pedig a „Mohseni, Antal – Vége a játéknak” angol nyelvű transzparenst helyezték el.
Egyébként a klubtulajdonosok nem hallották a szitokáradatot, mert egyikük sem volt jelen a találkozón…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?