DAC: önbizalommal és harci kedvvel Zsolnára

<p>Két jó formában lévő csapat találkozik vasárnap este (19.00) a labdarúgó Fortuna Liga 4. fordulójának rangadóján: a zsolnaiak a DAC-ot fogadják.&nbsp;</p>

A dunaszerdahelyiek első három mérkőzésüket hazai pályán játszották (erre korábban még nem volt példa élvonalbeli történetük során), és három bajnoki után veretlenek (ilyen sem fordult még elő a sárgakékekkel a legfelsőbb osztályban). Erik Pačinda három góllal vezeti a góllövőlistát, így Tomislav Maric védencei önbizalommal telve utaznak Zsolnára is.  Németh Krisztián, a dunaszerdahelyiek sportigazgatója azonban tisztában van vele, hogy nem a DAC a találkozó esélyese – a zsolnaiak eddig még százszázalékosak (bár csak két mérkőzést játszottak, a Podbrezová elleni találkozót a csapat vírusos megbetegedése miatt el kellett halasztani), s az EL-selejtezőben is továbbjutottak.  „Néztük a tévében a zsolnaiak meccsét a Vorkszla Poltava otthonában. Ellenfelünk bizonyította, hogy jelenleg a legjobb formában lévő csapat az országban, egyetlen szlovákiai együttesként kerültek be a playoffba. Fiatalokkal játszanak, mégis versenyképesek európai szinten is. Biztosan sokat kivett belőlük a hosszabbítás. Nekünk azonban, ahogy eddig is, Zsolnán is a saját játékunkra kell összpontosítanunk. Nem mi vagyunk az esélyesek, de meg szeretnénk lepni a zsolnaiakat, s legalább egy pontot elhozni” – mond-ta lapunknak Németh Krisztián.  A csapat már ma elutazik Zsolna környékére, az utóbbi időben rendszeres szokássá vált az idegenbeli meccsek előtti edzőtábor. „Abszolút prioritás számunkra ez a mérkőzés – hangsúlyozta Németh Krisztián. – Önbizalommal és harci kedvvel utazunk Zsolnára, erőt ad az eddigi meccseken mutatott teljesítményünk, akár a nagyszombatiak, akár a Slovan ellen.”  A zsolnaiak tegnap regeneráló edzésen vettek részt, de mától már csakis a bajnokira koncentrálnak. „Nehéz meccset játszottunk a Poltavával, 12 000 ember előtt, akik az első hazai gól után teljesen megvadultak. Mikor hosszabbításra került a sor, tudtuk, hogy gólt kell rúgnunk. 3:0-nál is tisztában voltunk vele, hogy ha gólt lövünk, az mindent megváltoztat. William az utolsó másodpercben talált be, futottunk oda a cserepadról, együtt ünnepeltünk vele. Ennél szebb továbbjutás nincs” – idézte fel lapunknak az ELselejtezőt Bénes László, aki kezdőként lépett pályára Ukrajnában, és a 73. percig játszott.  A fiatal játékos holnapi játéka azonban kérdéses, mert csütörtökön már a 10. percben kapott egy rúgást a bokájára, s a lába bedagadt a meccs után. „Jó lenne végre a DAC ellen játszani – jegyezte meg Bénes, aki korábban a DAC korosztályos csapataiban is szerepelt. – Tudjuk, hogy a sárga-kékek erősítettek, nem lesz könnyű ellenük. Azt hallottam, hogy 300 dunaszerdahelyi szurkoló jön, biztos remek lesz a hangulat. A DACnak van a legjobb szurkolótábora.” 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?