DAC: közös megegyezéssel felbontották Bernd Storck szerződését

Bernd Storck

A labdarúgó Fortuna Liga második helyén álló DAC vezetősége szerdán közös megegyezéssel felbontotta Bernd Storck vezetőedző szerződését.
 

A DAC hivatalos honlapján olvasható szűkszavú közleményben nincs megindokolva, hogy a felek miért döntöttek úgy, hogy befejezik a közös munkát. Szintén azonnali hatállyal távozik klubtól az eddigi erőnléti edző, Alexander Storck, valamint Nico Pellatz kapusedző is. 

Storck távozása után átmenetileg Németh Antal másodedző irányítja majd a csapatot. A közlemény azzal zárul, hogy a stábot érintő további változásokról később ad tájékoztatást a klub. 

Az 58 éves német szakember 2020 júniusában érkezett a csallóközi klubhoz, ezen időszak alatt összesen 40 tétmérkőzésen irányította a csapatot (32-szer a bajnokságban, 5-ször a Slovnaft Cupban és 3-szor az Európa-liga selejtezőjében). A mérlege 23 győzelem 8 döntetlen és 9 vereség.

A vezetésével remekül kezdte a 2020/21-es szezont a DAC. A bajnokság első nyolc fordulójában nem talált legyőzőre a csapat, ezzel mind a klub, mind pedig a szlovák futballbajnokságban rekordot állítottak fel. Az Európa-liga selejtezőjének második fordulójába egy nagyszerű fordítás után jutottak be, hosszabbításban 5:3-ra legyőzték a cseh Jablonec csapatát. Igaz, a harmadik körben csúnya, 7:0-s zakóba szaladtak bele a LASK Linz otthonában. A Fortuna Liga 9. fordulójában pedig a zsolnai MŠK pályáján szenvedtek 4:1-es vereséget. Ezután több nem várt botlás is jött a csapattól, mint a Pohronie elleni hazai 0:0, a Sereď elleni idegenbeli vereség, vagy az aranyosmarótiak győzelme a MOL Arénában. Az év végére a DAC visszacsúszott a bajnokságban a második helyre, és 5 pontos lemaradást szedett össze az éllovas Slovannal szemben. 

A szezon második részében már korántsem volt olyan kiegyensú-lyozott Storck irányítása alatt a DAC, így egyre nőtt a hátránya a listavezető pozsonyiakkal szemben. Az alapszakasz végére már 10 ponttal vezettek az égszínkékek. A felsőházi rájátszásban sem sikerült közelebb kerülni a Slovanhoz, 5 fordulóval a bajnokság vége előtt inkább már a második hely megőrzésére kell koncentrálnia a DAC-nak, hiszen a nagyszombati Spartak 5 pontra megközelítette a sárga-kékeket. 

Ráadásul a szezon előtt és a szezon közben is állandóan kiemelt hangsúlyt kapó Slovnaft Cupban még az elődöntő előtt elvérzett a csapat. A negyeddöntőben a másodosztályú Banská Bystrica búcsúztatta Storck legénységét. Valószínűleg ez a fiaskó is közrejátszhatott a német mester korai menesztésében. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?