DAC: háromból semmi

Aranyosmarót |

<p>Három meccs, három vereség. Ez a DAC mérlege a labdarúgó Corgoň Ligában. Szombaton Aranyosmaróton 2:1-re kapott ki a Horný-legénység, amely a második félidő alapján rászolgált volna a döntetlenre.</p>

Több meglepetés is akadt a csallóköziek összeállításában, kezdőként jutott szóhoz a Karvináról szerződtetett Ján Štajer és a fiatal Králik Csaba. Kimaradt viszont a korábban gyengélkedő Konečný, valamint Tomčák. Az agyrázkódása után visszatérő Peter Struhár pedig mégsem fejvédőben, hanem befáslizott fejjel lépett pályára, mert nem tudta megszokni a rögbiseknél használatos védőt, állítólag a pénteki edzésen gyorsan letépte magáról.
Az első negyedórában jól védekezett a DAC a százszázalékos ViOn otthonában, ám röviddel később hat perc alatt két lövésből két gólt szerzett a hazai csapat. Előbb Pavlenda jobb oldali elfutása után Hodek lefordult Struhárról, és öt méterről a hálóba lőtt, majd a jobbhátvédként játszó Boya szarvashibája után Orávik a bal felső sarokba bombázott. Ekkor úgy tűnt, zakót kapnak a dunaszerdahelyiek, akik 45 percig nem sokat mutattak, ám az aranyosmarótiak elpuskázták a lehetőségeiket.
Štefan Horný vezetőedző a szünetben kettős cserét hajtott végre, a megilletődötten futballozó Boya és Králik helyett Coricot és Delarge-ot küldte pályára. Ez segített, s az 51. percben Sedlák ívelt szabadrúgása után Štajer pontos fejessel szépített. Tehát a 29 éves középső védő első DAC-meccsén góllal mutatkozott be. Egyébként ez a találat volt az első, amit a ViOn a bajnokságban kapott. A hajrában Struhár és a csereként beállt Tomčák felhőfejeseinél nem sok hiányzott az egyenlítéshez. Igaz, akadtak lehetőségeik a hazaiaknak is, akiket egyáltalán nem zavartak a kimaradt ziccerek, hiszen kilenc ponttal vezetik a tabellát.
„Jól kezdtük a meccset, húsz percig taktikusan futballoztunk. Sajnos, később egyéni hibák után két gólt kaptunk. Ezt követően megzavarodtak a játékosok, még jó, hogy megúsztuk újabb gól nélkül – értékelte a mérkőzést lapunknak Štefan Horný, a DAC vezetőedzője. – A félidőben két új játékost küldtem pályára, s ezt követően feltámadtunk. Štajer pazar fejesgólja után is voltak helyzeteink, ám sajnos kihagytuk őket A második játékrészben mutatott teljesítményükért dicséret illeti a védenceimet, kár, hogy ez sem volt elég a pontrabláshoz.” A sárga-kékek mestere elsősorban a csapat támadójátékával elégedetlen: „A mezőnyben nem futballozunk rosszul, ám a kapu előtt nem vagyunk elég veszélyesek. Jóval többet várok a csatároktól, de a középpályásoktól is. A rózsahegyiek elleni meccsig főleg a különféle támadáskombinációkat fogjuk gyakorolni.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?