DAC: győzni a stadionavatón

<p>A DAC ma (17.00) már újjáépített otthonában fogadja a bajnok trencséni együttest a labdarúgó Fortuna Liga 16. fordulójában. Óriási az érdeklődés a meccs iránt, minden bizonnyal telt ház, azaz 6800 szurkoló biztatja a hazaiakat. A 11. helyen álló sárga-kékek győzelemmel akarják még emlékezetesebbé tenni a stadionavatót.</p>

„Már mindenki nagyon-nagyon várta, hogy végre hazai környezetben szerepelhessünk. Nekünk is új a pálya, péntek délután gyakoroltunk rajta először. Biztosan euforikus hangulat lesz a nézőtéren, de a tabellán elfoglalt helyünk miatt nekünk minden erőnkkel arra kell összpontosítanunk, hogy otthon tartsuk a három pontot – mondta lapunknak László Csaba, a DAC vezetőedzője. – Sajnos, nem számíthatok a sérüléssel bajlódó Szarkára és Davisra. Pačinda a napokban már a többiekkel edzett, ám nincs még teljesen rendben, ezért várhatóan csak a cserepadon kezdi az összecsapást. Fejemben már összeállt a kezdőcsapat, amelyben nem lesznek nagy meglepetések. Nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a technikás támadófocit játszó trencséni együttes komoly játékerőt képvisel, még úgy is, hogy a bajnokságot nyert együttesből nyáron több kulcsember távozott. Alaposan feltérképeztük az ellenfelet, meggyőződésem, hogy győzelemmel avatjuk fel az újjáépített stadiont, s a mérkőzés után a szurkolókkal együtt ünnepelhetünk.”

Jakub Brašeň, a sárga-kékek csapatkapitánya is derűlátóan nyilatkozott a klub honlapjának: „Boldogok vagyunk, hogy a trencséniek ellen már a felújított arénánkban játszhatunk, vissza akarunk vágni a szenci 3:2-es vereségért. Nem engedhetünk meg magunknak olyan hibákat, amilyeneket az első meccsen követtünk el. Két gyors gólt kaptunk, szombaton kezdettől koncentráltan kell futballoznunk. Elsősorban a gyors szélsőikre kell vigyáznunk. A trencséniek nincsenek most jó passzban, de mi akkor is legyőztük őket, amikor a csúcson voltak. Mindent megteszünk azért, hogy lelkes szurkolóink segítségével nyerjünk a stadionavatón. Azt szeretnénk, ha bevehetetlen erőd lenne az arénánk.”

Ősszel nem jeleskednek a címvédő trencséniek, 18 pontos a lemaradásuk a listavezető zsolnaiakkal szemben. Idegenben sem remekel a Ševela-legénység, csak kétszer nyert és hatszor kikapott.

Óriási érdeklődés előzi meg a mérkőzést, csütörtökön kezdték el a jegyárusítást, a hideg, esős idő ellenére hosszú sorok kígyóztak a pénztáraknál, s már az első napon 4340 belépő talált gazdára. Így biztosnak tűnik, hogy a jelenlegi telt házat jelentő 6839 néző előtt lépnek pályára a csapatok.

Odahaza a DAC legutóbb idén áprilisban győzte le a trencséni együttest (1:0, góllövő Pačinda). Augusztusban Szencen a bajnok 3:2-re nyert a dunaszerdahelyi csapat ellen, úgy, hogy a 4. percben már 2:0-ra vezetett, s a hajrában Szarka duplájával szépítettek a csallóköziek.

A mérkőzést Sedlák vezeti, és az STV 2 élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?