DAC: elkerülni az utolsó helyről

<p>A sereghajtó DAC ma (19.00) a 10. helyen álló aranyosmaróti ViOn otthonában lép pályára a labdarúgó Fortuna Liga nyolcadik fordulójában. A sárga-kékek fogadkoznak, hogy megszerzik első győzelmüket.</p>

 

„A világbajnoki selejtezők miatt két hétig készülhettünk a ViOn elleni meccsre, bízom benne, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Barátságos meccset nem játszottunk, fiataljaink a III. ligás fakóban szerepeltek. Jó hír, hogy a szünet alatt felépült sérüléséből Pačinda, Ľupták és Polievka, valamint az, hogy Valerijs Sabala góljával nyert a lett válogatott az andorrai vb-selejtezőn. Remélem, ez a találat meghozza a 21 éves csatár önbizalmát – mondta lapunknak Németh Krisztián vezetőedző. – Nehéz feladat vár ránk Aranyosmaróton, de mindent megteszünk, hogy végre örömet okozzunk lelkes szurkolóinknak. El akarunk kerülni az utolsó helyről, ehhez pedig győznünk kell.”

Darko Tofiloszki, a dunaszerdahelyiek harmincéves macedón kapusa is bizakodva nyilatkozott a meccs előtt a DAC honlapjának: „A ViOn mindig is kellemetlen ellenfél volt. A legtöbb csapat úgy utazik oda, hogy verhetőek a hazaiak, de nehéz ellenük játszani. Személy szerint nekem jó tapasztalataim vannak ott, talán csak egyszer távoztam vereséggel Aranyosmarótról. Nem tagadjuk, nyerni akarunk. Pontot, pontokat kell szereznünk, legfőbb ideje megszakítani a rossz sorozatunkat. Ha a pályán hagyjuk a szívünket, akkor győzni fogunk.”

A 194 centi magas Tofiloszki a hetedik idényét tölti Szlovákiában, korábban Kassán és Rózsahegyen védett, az idei szezonban a kameruni Kwinnel együtt az eddigi hét forduló során egy percet sem hiányzott.

A DAC az eddigi négy idegenbeli meccsén mindössze egy pontot szerzett: Žilina 2:2, Trnava 1:2, Slovan 2:3, Michalovce 0:1.

Az aranyosmarótiak a három hazai bajnoki találkozó közül kettőt elvesztettek (Myjava 1:2, Senica 0:1), viszont 3:0-ra legyőzték a bajnok trencsénieket. Négy meccse nyeretelen a ViOn, de a legutóbbi fordulóban idegenben 1:1-re játszott az akkori éllovas Podbrezová otthonában. Peter Gergely vezetőedzőnek nincs könnyű dolga, mert a nyáron több külföldi kulcsember távozott, s a helyükre jobbára tapasztalatlan játékosok érkeztek.

„Rendkívül rázós meccs vár ránk, a DAC lényegesen nagyobb játékerőt képvisel, mint azt a helyezése mutatja”– jelentette ki Peter Gergely a ViOn honlapjának.

Aranyosmaróton eddig tízszer szerepelt a DAC, de nyernie még nem sikerült, négyszer döntetlenezett, hatszor pedig kikapott, a gólarány: 7:15. Legutóbb április 30-án játszottak a ViOn otthonában a sárga-kékek, De Souza fejes góljával 1:0-ra nyertek a hazaiak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?