DAC-drukkereket támadtak meg a nagyszombatiak

trnava
Dunaszerdahely |

<p>Másfél órával a vasárnap esti DAC&ndash;Trnava (2:1) Fortuna ligás labdarúgó-mérkőzés után nagyszombati szurkolók támadtak meg DAC-drukkereket Dunaszerdahelyen.</p>

Értesüléseink szerint két különböző helyszínen verték meg a dunaszerdahelyi szurkolókat a maszkos nagyszombati támadók, akik a károsultaktól elvették a DAC-sálukat és dunaszerdahelyi mezüket. Egy fejsérülést szenvedett drukkert kórházba szállítottak, és csak tegnap délután engedték ki. A másik károsult könnyebb sérüléseket szenvedett, és miután ellátták, távozhatott. „Fél tizenegy lehetett, egy barátommal hazafelé tartottam, amikor megállt mellettünk egy nagyszombati jelzésű személykocsi. Csak arra lettünk figyelmesek, hogy egyszerre nyílik ki az autó mind a négy ajtaja, és maszkos férfiak ugrottak ki belőle. Add oda a sálat, kiabálták szlovákul, majd egy ütést kaptam, ami után elterültem, ezután lehúzták rólam a mezt, és elhajtottak. A barátomhoz – akin semmilyen DAC-jelkép nem volt – hozzá sem nyúltak – mondta lapunknak az egyik károsult, aki feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen a dunaszerdahelyi rendőrségen. – Később tudtam meg, hogy egy másik helyszínen is lecsaptak a nagyszombatiak, hátulról leütöttek egy DAC-szurkolót, aki fejsérülést szenvedett.” A történtekkel kapcsolatban az YBS Fanklub közleményt adott ki: „Az YBS Fanklub sajnálattal értesült, hogy a vasárnapi DAC–Spartak mérkőzés után a nagyszombati szurkolók Dunaszerdahely több pontján támadtak meg szurkolókat. Hasonló esetben, a DAC idegenbeli mérkőzésein az a gyakorlat, hogy minket a város határáig csoportban kísérnek ki a rendőrök, ezért értetlenül állunk a dolog felett” – áll a közleményben. „Komoly biztonsági intézkedések előzték meg a derbit, amelyen nem is volt különösebb probléma. Természetesen a meccs után rendőri kísérettel távozott Dunaszerdahelyről a nagyszombati drukkerek nagy része. De sok Spartak-szurkoló valamelyik lakótelepen hagyta a kocsiját, így később indultak haza, mint a többiek. A rangadóra egyébként három irányból is érkezhettek, tehát eleve nehéz volt őket kiszűrni – tájékoztatta az Új Szót Both Péter dunaszerdahelyi járási rendőrkapitány. – A meccs után is szolgálatban maradtak a járőreink, és röviddel a 20–30 másodpercig tartó támadások után már ott is voltak a helyszínen. A károsultak feljelentést tettek, így megindult a büntetőeljárás. Egyébként a mérkőzésen garázdaság miatt előállítottunk két nagyszombati drukkert, az egyik úszori volt, tehát dunaszerdahelyi jelzésű autóval jött a derbire…”   
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?